Expres

BRAȘOV. Școală rămasă fără curent în plin examen / Un candidat a dat proba acasă, alți 47 în condiții speciale

  • examen_5.jpg

Dintre cei 4.117 elevi ai clasei a VIII-a din unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov, înscriși la Evaluarea Națională, 4.014 au participat astăzi, 14 iunie, la proba de Limba și literatura română, a anunțat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Judeșului (IȘJ) Brașov. Au absentat 103 elevi. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
În această sesiune au fost înscriși pentru a susține examenul de Evaluare Națională 73 de absolvenți cu cerințe educaționale speciale. 47 dintre aceștia au solicitat adaptarea condițiilor de examen în conformitate cu legislația care reglementează egalizarea de șanse pentru toți absolvenții. Un candidat a susținut proba la domiciliu, fiind externat din spital cu recomandarea medicală de a nu ieși din casă. O comisie constituită la nivelul centrului de examen s-a deplasat la domiciliul candidatului care a susținut proba în condiții de siguranță.
La Școala Gimnazială nr. 31 din Brașov a fost întrerupt curentul electric la ora 9.00. „Incidentul a fost semnalat imediat de președintele comisiei furnizorului de energie electrică și după 30 de minute defecțiunea a fost remediată. La ora întreruperii curentului electric broșurile erau tipărite, multiplicate și transmise în săli, iar examenul a putut decurge în condiții normale”, a precizat Bucur.

Subiectul la Limba și literatura română a fost diferit pentru absolvenții care au studiat în limba maghiară față de cel al absolvenților care au studiat în limba română și limba germană. Ambele au fost accesibile, oferind posibilitatea oricărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obține cel puțin nota 7.00.

Următoarea probă va avea loc joi, 16 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.
Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.
Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.

Citiți și:

EN 2022. AICI, subiectele complete și baremele de notare / Subiect diferit pentru elevii care studiază în maghiară

Articole asemănătoare

Update EN 2022. Ce s-a dat la română. Subiecte relativ ușoare. Punctul care dă bătăi de cap

EN 2022. Absolvenții de-a VIII-a, în focurile primului examen / 600 de elevi brașoveni nici nu s-au înscris

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button