BRAȘOV. Scandalul de la Grădinița 23 se lasă și cu plecarea directoarei
Conducerea Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov a prezentat în urmă cu puțin timp concluziile comisiei care a anchetat cazul educatoarei de la Grădinița 23 din Brașov, acuzate că a pedepsit în mod abuziv un copil de cinci ani. Printre măsurile propuse de IȘJ se află înlocuirea directoarei actuale cu cineva de la altă grădiniță.
Vă prezentăm „precizările Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov referitoare la incidentul petrecut în data de 16 ianuarie 2019, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Dinţişori de lapte” nr. 23 Braşov”:
În perioada 7-12 martie a.c. au fost analizate aspectele prezentate în mass-media referitoare la presupusele fapte comise de un cadru didactic de la unitatea de învăţământ mai sus menţionată, de către Comisia de anchetă numită de inspectorul școlar general prin Decizia nr. 61/7.03.2019.
Urmare a declaraţiilor persoanelor implicate, a documentelor verificate, Comisia de anchetă a constatat că faptele semnalate se confirmă în parte.
Pe perioada derulării anchetei cadrul didactic direct implicat şi-a prezentat în data de 7 martie a.c. demisia din postul ocupat începând cu data de 5 decembrie 2018.
De asemenea, astăzi, 12 martie a.c., directorul unităţii şcolare a solicitat eliberarea din funcţia de conducere, cerere aprobată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.
În aceste condiţii, Comisia de anchetă a prezentat raportul final şi a propus următoarele măsuri:
Numirea în funcţia de conducere a unităţii şcolare a unui cadru didactic din altă unitate de învăţământ pentru a asigura obiectivitatea în abordarea relaţiilor şcoală-familie şi a unui climat organizaţional propice unei instituţii de educaţie.
Monitorizarea activităţii didactice din unitatea de învăţământ astfel încât aceasta să se desfăşoare în condiţii optime, instaurându-se un climat educaţional adecvat.
Consilierea întregului personal din unitate, astfel încât situaţiile punctuale apărute ca urmare a comportamentelor indezirabile ale copiilor să poate fi gestionate respectând particularităţile de vârstă şi individuale ale acestora, asigurându-se dezvoltarea cognitivă şi emoţională adecvată în atingerea obiectivelor educaţiei timpurii.
Menţinerea unei bune legături cu părinţii copiilor, oferirea posibilităţii de consiliere psihopedagogică a acestora, astfel încât comunicarea părinte-copil-cadru didactic să constituie dovada unui respect reciproc.
Ne exprimăm convingerea că incidentul petrecut nu reprezintă imaginea reală a învăţământului braşovean preşcolar, constituind un caz izolat, regretabil”.
Citiți și:
BRAȘOV. Anchetă la grădinița unde o educatoare este acuzată că a pedepsit abuziv un copil
BRAŞOV. Educatoare acuzată de purtare abuzivă faţă de un copil de cinci ani
Foto: arhiva
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.