Expres

BRAȘOV. Şase candidaţi au fost admişi cu 10 la Universitatea „Transilvania”

 

Candidaţii care s-au înscris pentru a deveni studenţi (și) la Universitatea Transilvania Braşov şi-au aflat locul în facultăţile unde ar putea studia în următorii ani. Deși concurența, pe ansamblu, nu a fost la fel ca anul trecut, rezultatele primei etape de admitere au adus câteva surprize. Acum, candidaţii declaraţi admişi trebuie să-şi confirme locul, dacă sunt la buget, şi să-şi plătească prima tranşă a taxei de şcolarizare, dacă au intrat pe locurile cu taxă. Altfel, sunt consideraţi retraşi şi îşi pierd locul.

Șase candidați au fost admiși cu 10: unul la Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, specializarea Administrarea Afacerilor, în limba engleză, doi la Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – unul la Calculatoare şi celălalt la Automatică şi Informatică Aplicată. Cu 10.00 s-a intrat şi la Facultatea de Drept, iar la Sociologie şi Comunicare au fost tot două medii de 10.00, la specializările Comunicare şi relaţii publice, respectiv Media digitală (nou introdusă). De altfel, acestea au fost şi printre cele mai inaccesibile facultăţi, pentru că locurile bugetate au fost ocupate cu medii peste 8 şi 9.

Psihologia, Dreptul şi Sociologia, în top

Cea mai mare concurenţă a fost la programul de Psihologie (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), 13 candidaţi pe un loc bugetat, admişi având medii între 9.78 şi 9.30.
La programul de Drept (Facultatea de Drept) au fost 10 pe un loc, astfel că nu e de mirare că ultima medie de intrare a fost 9.43 (prima fiind 10) , iar la Comunicare şi relaţii publice (Facultatea de Sociologie şi Comunicare) au fost aproape 9 candidaţi pe loc bugetat, la Comunicare şi relaţii publice, ultima medie fiind 9.32, iar la Media digitală – 9.35. Şi la Resurse Umane s-a intrat cu medii mari, de la 9.67 la 9.27, dacă îi ignorăm pe cei doi candidaţi pe locuri speciale (români de pretutindeni, Republica Moldova, absolvenţi de licee rurale sau rromi).

„Picat” cu 9.62

Şi cele trei specializări ale Facultăţii de Matematică-Informatică au fost vânate de candidaţi, locurile bugetate fiind ocupate cu medii între 9.98 şi 9.47, ba chiar la Informatica aplicată linia s-a tras la 9.63 (neluând în calcul specializarea în limba germană, pentru care ultima medie a fost 9.35). Şi locurile cu taxă au fost ocupate cu medii între 9.86 şi 9.34.
La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, unde în alţi ani se intra şi cu medii de şase, sau chiar sub, acum admişii sunt de la 10 la 8.11. La Informatică economică, ultima medie este chiar 9.21.
La Litere, s-a intrat cu prime medii peste 9, cea mai mare fiind 9.76, la specializarea Limba și literatura română/o limbă modernă, ultimul admis pe facultate având însă 6.02, la Studii Americane.

Şi facultăţi inginereşti cu medii mari

Deşi la facultăţile de inginerie ultimele medii de intrare se învârt pe la puţin peste 6, sunt şi unele râvnite, selecţia fiind pe măsură. „Bătaie” a fost pe Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde prima medie pe facultate a fost 10.00, iar ultima (în limba engleză) – 7.98, dar la specializarea Calculatoare ultimul admis are 9.39, iar la Automatizări şi informatică aplicată – 9.36.
La Facultatea de Design de Produs şi Mediu nu s-a mai intrat cu medii așa de mari ca anii trecuți, dar prima medie, la Mecatronică, este 9.70, ultima, pe facultate, la aceeaşi specializare, fiind 6.01. Excepție face specializarea Inginerie medicală, unde admișii au de la 9.63 la 9.03.

Cea mai mică medie pe universitate: 5.04!

La Alimentaţie şi Turism, cea mai mare medie bugetată este 9.63, admisă la programul de studii Inginerie şi management în turism, iar cea mai mică bugetată – 6.83, la Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industrie alimentară.
La Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial admişii au medii îmtre 9.56, la Construcţii Aerospaţiale, şi 6.01 (Maşini-unelte şi sisteme de producţie). La La Facultatea de Construcţii, locurile bugetate s-au ocupat cu medii între 9.38 (Construcţii civile, industriale şi agricole) şi 5.84 (Construcţii).
De asemenea, la Silvicultură şi Exploatări Forestiere, la programul Silvicultură şi Exploatări Forestiere Cinegetică, cei admişi fără taxă au medii de la 9.36 la 6.06, fiind şi cea mai numeroasă specializare cu 139 candidaţi admişi pe locurile bugetate, iar la Măsurători Terestre şi Cadastru, ultima medie bugetată a fost 6.16, prima fiind 9.55.
La Inginerie Mecanică, prima medie bugetată a fost de 9.89, la Autovehicule rutiere. Cea mai mică, 5.04 (recordul negativ pe universitate) este la programul de Inginerie mecanică. La Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, unde au mai rămas locuri libere la buget, după încheierea sesiunii de înscrieri, cea mai mare medie la „fără taxă” a fost 9.21, la Inginerie Economică în domeniul mecanic. Cea mai mică medie pentru locurile bugetate a fost 6.08, la Ingineria Sudării.
Şi la Ingineria Lemnului s-a intrat cu medii mici, ultima medie fiind 5.50 (candidat pe loc special), dar pe ansamblu puţin peste 6 şi au rămas locuri.

Citiți și:

BRAȘOV. Mai puțini doritori de studenție la Universitatea „Transilvania”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare