Expres

BRAŞOV. Săptămâna viitoare vor fi turnate primele grinzi ale podului aflat în prelungirea străzii Zizinului

  • Untitled_214779.png
  • pod 2_214776.png
  • pod zizinului_214777.png
  • pod_214778.png
 
Primele trei grinzi din totalul de 16 pe care le va avea podul aflat în construcţie la ieşire din Braşov, în prelungirea străzii Zizinului, vor fi turnate săptămâna viitoare, după cum a anunţat administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz.
Cel mai târziu săptămâna viitoare, vor fi gata (infrastructura care se execută la capătul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia și a susține calea de acces pe pod).
Muncitorii au făcut pilonul din mijloc şi au pus rigla peste acesta, urmând ca săptămâna viitoare să toarne primele trei grinzi. Se va lucra etapizat, făcându-se câte 3-6 grinzi deodată.
Podul va avea o lungime de 56 de metri şi o lăţime de aproximativ 12 metri şi va face posibilă traversarea râului Timişul Sec. Conform sursei citate, podul vechi era deteriorat şi nu mai putea fi utilizat în condiţii de siguranţă. 
Proiectul a fost iniţiat anul trecut, ordinul de începere a lucrărilor fiind semnat pe 16 septembrie 2015. Banii folosiţi la construirea podului sunt din bugetul local. Valoarea totală a lucrărilor este de 3.796.389 lei cu TVA, conform reprezentanţilor Primăriei Braşov.
În prezent, şoferii sunt nevoiţi să folosească un pod temporar, ca să treacă prin zonă.  
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button