Expres

BRAȘOV. Salarii mai mari odată cu schimbarea de statut la Salvamontul județean

 

Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov a devenit structură cu personalitate juridică în cadrul Consiliului Judeţean Braşov, începând de astăzi. Până acum, salvatorii montani făceau parte dintr-un compartiment al Direcţiei de Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din cadrul CJ Braşov.
Schimbarea statutului este necesară pentru ca activitatea de salvare montană a serviciului să poată fi certificată de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR).
Salvamont Judeţul Braşov are acum 18 posturi, dintre care unul de director, unul de economist, două de inspector (dintre care unul pentru achiziţii), dar şi 14 de salvatori montani. Printr-o altă hotărâre de Consiliu Județean, de vineri, au fost aprobate şi salariile celor care lucrează la Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov.
Conform documentului, de astăzi, cel mai mic salariu de bază al unui salvamontist este  de 2.300 de lei, dar maximul rămâne la 3.116 lei. În funcţie de gradaţie, salariul directorului e cuprins între 7.000 lei şi 7.277 lei. Un economist va avea 4.774 lei, iar un inspector de specialitate – 4.522 lei.
Serviciul are şi un sediu, pe strada Ecaterina Varga din Braşov, în spaţiul în care funcţiona compartimentul.
Salvatorii montani braşoveni se ocupă de intervenţiile în care nu există servicii locale de salvamont, acoperind, printre altele, porţiuni din Munţii Făgăraş, Munţii Ciucaş sau din Bucegi. De asemenea, în cazul unor intervenţii care presupun prezenţa unui număr mare de salvatori, Salvamont Judeţul Braşov sprijină structurile locale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button