Expres

BRAȘOV. S-au reunit pentru seism, au făcut planul de măsuri și pentru iarnă

 

În calitatea sa de președinte al Comitetului județean pentru situații de urgență, prefectul Ciprian Băncilă a convocat ieri ședința extraordinară a Comitetului, pentru a prezenta activitățile desfășurate la nivel județean, în cadrul exercițiului cu tema „Organizarea și desfășurarea acțiunilor de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonate, în cooperare cu celelalte componente ale Ministerului Afacerilor Interne, în condițiile producerii unui dezastru determinat de un seism de mare intensitate”, cunoscut drept „Seism 2016”. Totodată, s-au trecut în revistă forțele și mijloacele de intervenție, precum și membrii Grupului de suport tehnic la cutremur.

Dacă tot s-au reunit membrii Comitetului județean pentru situații de urgență, la ultimul punct al ordinii de zi a fost supus votului și aprobat, în unanimitate, „Planul de măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece 2016-2017”. Principalele obiective ale planului sunt asigurarea unei capacități optime de acțiune și intervenție, dinamizarea măsurilor de supraveghere a riscurilor și intensificarea acțiunilor specifice de prevenire.

„Consider a fi desosebit de utile exercițiile organizate pentru coordonarea forțelor implicate, precum și pentru limitarea consecințelor grave, umane și materiale, produse în situații de urgență. În ceea ce privește sezonul rece 2016/2017, Instituția Prefectului Județul Brașov va monitoriza permanent măsurile dispuse la nivel local pentru asigurarea bunei gestionări și limitării urmărilor negative ale producerii fenomenelor specifice în această perioadă. Vom centraliza lunar stocurile de material antiderapant – sare, clorură de calciu, nisip, produse ecologice – și utilajele de deszăpezire de la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale”, a declarat prefectul Ciprian Băncilă.

Citiți și:

Update. PLAN DE ACŢIUNE. Peste 150 de cadre de la ISU Braşov au pornit, la ordin, spre Bucureşti, după un cutremur devastator

ALERTĂ NAŢIONALĂ. Structurile ISU din ţară au trecut la planul roşu de intervenţie

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button