BRAȘOV. Rețeaua necunoscută chiar și celor care trebuie să ajute
În România, violența domestică a căpătat proporțiile unui fenomen care pune țara noastră pe un rușinos loc fruntaș în statisticile europene. De multe ori victimele nu știu cui să ceară ajutor, în afară de Poliție, care poate rezolva doar un aspect al problemei. La Brașov, însă, persoanele abuzate în familie pot primi ajutor specializat și complex, nu doar prin apelarea numărului de urgență 112.
Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu au participat vineri la întâlnirea lunară a Rețelei Profesioniștilor din Domeniul Prevenirii și Combaterii Violenței Domestice din Județul Brașov.
La inițiativa subprefectului Ambrus Izabella Agnes, întâlnirea a fost găzduită de Instituția Prefectului, fiind invitați și reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale (UAT).
„Scopul principal al acestei întâlniri a fost ca reprezentanții UAT, în speță asistenții sociali și membrii echipelor mobile pentru cazurile de violență domestică, să-i cunoască pe reprezentanții Rețelei, să primească informații despre activitatea acestora și să știe că victimele violenței domestice pot beneficia de sprijin și de servicii pro-bono, inclusiv cele de reprezentare juridică. Este pentru prima dată când reprezentanții acestei Rețele și cei ai primăriilor din județ s-au întâlnit, chiar a reieșit, din discuțiile cu unii asistenți sociali, că nu știau de existența acestei Rețele. A fost o întâlnire pe care o consider de bun augur, mai ales că a fost o prezență importantă, atât din partea nonguvernamentală, cât și instituțională”, a declarat subprefectul Ambrus Izabella Agnes.
„Este un motiv de satisfacție faptul că reușim încă o dată să aducem alături actori instituționali și reprezentanți ai societății civile, pentru o colaborare care să găsească soluții mai bune la o problemă gravă cum este aceea a violenței domestice. Din partea mea și a Instituției Prefectului aveți tot sprijinul și vă puteți baza pe noi oricând este nevoie”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.
La rândul său, subprefectul Lucian Pătrașcu a subliniat faptul că, din păcate, violența domestică a căpătat dimensiunile unui fenomen, iar România ocupă un neonorant loc fruntaș la acest capitol în statisticile europene, astfel că o acțiune concertată și susținută pentru prevenirea și combaterea fenomenului este imperios necesară.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.