Expres

BRAȘOV. „Recunoștință eternă eroilor noștri!”

  • Ziua-Eroilor2_280836.jpg
  • Ziua-Eroilor3_280837.jpg
 

De Ziua Eroilor, stabilită din 1920 de Biserica Ortodoxă pentru joia în care se prăznuiește Înălțarea Domnului, prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, și primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Șprenghi. Preoții Bisericii „Învierea Domnului” (din Șprenghi) au oficiat o scurtă slujbă de pomenire a eroilor neamului.

„În această zi de sărbătoare împărătească, Înălțarea Domnului, ne plecăm frunțile cu adânc respect și aducem un omagiu eroilor care, de-a lungul veacurilor, s-au jertfit pentru apărarea țării și întregirea neamului românesc, pentru credință și libertate. Rostim o rugăciune și pentru cei din alte neamuri căzuți pe câmpurile de onoare din patria noastră, România fiind prima țară care îi comemorează în aceeași zi nu doar pe eroii săi, ci și pe cei străini.
Recunoștință eternă eroilor noștri, care, prin sacrificiul lor, ne-au lăsat moștenire o țară suverană! Hristos S-a Înălțat!”, este mesajul lui Mihai-Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov.

Citiți și:

Slujbe de pomenire de Ziua Eroilor Neamului. Catedrala Națională le este închinată

Spunem sau nu „Hristos S-a înălțat”? Argumentația unui preot BRAȘOVEAN

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button