Expres

BRAŞOV. Reacţia reprezentanţilor Primăriei şi ai Consiliului Judeţean după ce au aflat că au de plătit amenzi pentru drumurile (ne)deszăpezite

 

Aşa cum am anunţat mai devreme, Consiliul Judeţean şi Primăria Braşov au fost sancţionate contravenţional pentru modul în care au acţionat pe drumurile publice în perioada în care la Braşov au fost căderi masive de zăpadă şi viscol, adică săptămâna trecută. 

„Au fost aplicate şase sanctiuni administratorilor drumurilor (în judeţ şi în municipiu) pentru modul de mentinere a stării de viabilitate a drumurilor. Este vorba despre un minim de 2.600 lei de sancţiune”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, Gabriela Dinu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, nu a putut oferi un punct de vedere amplu, având în vedere că încă nu s-a primit procesul-verbal de la Poliţia Rutieră, după cum ne-a spus cu puţin timp în urmă: „Vom analiza ce conţine acest proces-verbal atunci când îl vom primi, apoi vom discuta cu firmele care au sarcina de a deszăpezi drumurile, să vedem cum s-a ajuns la această situaţie. Apoi vom decide ce măsuri se pot lua”. 

Despre drumurile judeţene găsite cu probleme şi pentru care administratorul, respectov CJ Braşov, a fost sancţionat, de cinci ori după cum spune Poliţia, vicepreşedintele instituţiei, Adrian Gabor, a recunoscut că el nu are cunoştinţă decât de o sancţiune, pe zona Holbav.

„Noi ştim doar de o sancţiune contravenţională, pe care o vom ataca în instanţă, ca şi pe celelalte, dacă ele chiar există. Asta pentru că noi ne-am făcut treaba, conform legii şi categoriei la care este inclus fiecare drum judeţean din Braşov. În zona Holbav se spune în procesul-verbal că nu am fi acţionat pentru desfundarea drumului şi că acolo au fost două accidente. Nu este firesc să ni se reproşeze acest lucru, având în vedere că noi am acţionat corespunzător legii. Într-adevăr, pe o perioadă scurtă de timp, de câteva ore, cât a fost viscol, am închis trei drumuri judeţene, pentru că era periculos, dar doar după o consultare prealabilă şi cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, care trebuiau să asigure fluenţa în trafic pe rute alternative. Vorbim de zonele Vulcan – Codlea, Prejmer – Cărpiniş şi Codlea – Holbav”, a precizat Gabor.

El a adăugat că dacă procesele vor fi pierdute totuşi, CJ Braşov se va îndrepta pentru recuperarea pagubelor către firmele de dezăpezire, cu care CJ are contracte: „Sper, însă, să nu se ajungă la această situaţia, deoarece, din punctul nostru de vedere, aceste firme şi-au făcut treaba”.  

citeşte şi

BRAŞOV. Consiliul Judeţean şi Primăria, amendate pentru modul în care au acţionat pe drumurile publice în perioada ninsorilor abundente


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button