Expres

BRAŞOV. Proiectul „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” a intrat în ultima etapă

 

Proiectul „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” – care are ca obiectiv general creşterea şanselor de inserţie pe piaţă muncii a 5.100 de absolvenţi din învăţământul superior, aflaţi în tranziţie de la şcoală la locul de muncă, propunându-şi, totodată, furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională de calitate superioară prin valorificarea rezultatelor învăţării – se apropie de ultima etapă a sa.

Proiectul, co-finanţat prin F.S.E 2007-2013, având ID 138850, este implementat de Asociaţia pentru Egalitate de Şanse şi Nediscriminare (AESN) Braşov, în calitate de partener cu Asociaţia Excelenţă în Educaţie şi Formare Continuă -lider de parteneriat – şi ceilalţi parteneri: Universitatea Aurel Vlaicu – Arad, Universitatea Lucian Blaga – Sibiu, Universitatea Valahia- Târgovişte, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, C.S.O.S.R.-Bucureşti, Elsaco Business Software SRL şi INFOR Italia (partener transnaţional).
AESN Braşov, în calitate de partener, contribuie la realizarea acestui obiectiv prin implementarea activităţilor specifice proiectului, activităţi la care participă 1.020 studenţi din cadrul Universităţii Transilvania Braşov şi din cadrul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.      

Printre activităţile proiectului, care conduc la îndeplinirea obiectivului general/obiectivelor specifice ale proiectului, figurează organizarea a cinci stagii de practică practică intensivă-internaţională, care se derulează la partenerul din proiect INFOR Italia, şi cinci cicluri ale concursului cu premii „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”, dedicate studenţilor consiliaţi din grupul-ţintă al proiectului.
Până în prezent, AESN a organizat patru probe de selecţie pentru cele patru stagii de practică intensivă internaţională desfăşurate şi a derulat activităţile specifice celor trei cicluri de concurs cu premii „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”, organizate în cadrul proiectului, până în prezent. Studenţii participanţi la aceste activităţi au fost selectaţi din rândul studenţilor înscrişi în grupul ţintă   care au participat la toate activităţile de consiliere şi orientare profesională  din cadrul proiectului „Studentul consiliat – excelent viitor angajat, au finalizat planul de dezvoltare a carierei şi s-au înregistrat pe portalul proiectului.

În cadrul celor patru stagii de practică intensivă internaţională, studenţii au participat la două activităţi majore – practică intensivă şi consiliere antreprenorială – în scopul identificării modalităţilor concrete şi a exemplelor de succes pentru iniţierea unei afaceri proprii, în funcţie de domeniul lor de interes.
Activităţile stagiului de practică intensivă-internaţională s-au derulat la partenerul INFOR, din San Secondo di Pinerolo (Torino, Italia) sau la parteneri identificaţi de acesta în zona Piemont.  Fiecare stagiu a durat opt zile, din care una pentru organizare, patru zile practică profesională, două zile consiliere antreprenorială, o zi  zi evaluare, concluzii şi festivitate de acordare a premiilor. La finalul stagiului de practică, fiecare student participant a primit  o subvenţie în valoare de 900 lei.
Partenerul  INFOR- Italia a asigurat transportul, cazarea, masă şi activităţile prevăzute (practică şi consilierea, inclusiv materialele didactice necesare).

În cadrul celor trei runde de concurs cu premii „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”, organizate la nivelul partenerului AESN Braşov, au participat 161 de studenţi din cadrul Universităţii Transilvania Braşov şi din cadrul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov. Dintre aceştia, 24 studenţi au fost declaraţi câştigători, urmând să primească, fiecare, câte un premiu în valoare netă de 2.000 lei.
Parteneriatul proiectului oferă o şansă reală de realizare a schimbului de experienţă tuturor entităţilor implicate, în care fiecare partener în parte, dar şi toţi împreună, pot exemplifică deschiderea universităţilor către mediul social şi economic, dar şi implicarea asociaţiilor şi a agenţilor economici în activitatea unei universităţi.
Invităm şi alţi studenţi, din cadrul Universităţii Transilvania Braşov şi din cadrul   Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, să participe la activităţile proiectului, care continuă, până la finele lunii septembrie 2015,  cu noi sesiuni de consiliere şi orientare în carieră,  stagii de practică intensivă internaţională dedicate studenţilor consiliaţi din grupul ţintă al proiectului şi noi cicluri ale concursului cu premii „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button