Expres

Brașov. Program plin pentru reprezentanta UNICEF

Program plin pentru reprezentanta UNICEF

Reprezentanta UNICEF în România, italianca Anna Riatti, s-a întâlnit astăzi cu membri ai comunității rome de pe Strada Carierei din Brașov.

Mulți dintre copiii vulnerabili de acolo sunt beneficiari ai serviciilor furnizate în cadrul Centrului Comunitar Integrat. Acesta funcționează în parteneriat cu Primăria Brașov și Direcția de Asistență Socială Brașov, în cadrul proiectului „România pentru fiecare copil”. Proiectul este finanțat de Granturi SEE & Norvegiene 2014-2021 prin intermediul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS.

Ziua a continuat cu o întâlnire plină de energie cu copii, profesori și educatori din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 13 și a Grădiniței cu program prelungit Junior Nr. 26 din Brașov.

Program plin pentru reprezentanta UNICEF

Program plin pentru reprezentanta UNICEF | MyTex.ro
Brașov. Program plin pentru reprezentanta UNICEF 5

Ce a spus viceprimarul Flavia Boghiu

„M-am bucurat să o primesc în orașul nostru pe Anna Riatti, noua ambasadoare UNICEF Romania. Am văzut proiectele importante din cadrul parteneriatului pe care îl avem și am discutat despre ce putem face mai mult pentru copiii din comunitatea noastră.

Am acoperit teme precum provocările, dar mai ales soluțiile pentru a le oferi copiilor cu dizabilități o viață mai bună, în cadrul întâlnirii organizate de Direcția de Asistență Socială Brașov cu specialiști din instituții si organizații locale de profil.

I-am prezentat Centrul Blue Dot de la CATTIA și tot ceea ce comunitatea noastră a făcut pentru ucrainenii ce, fugind din calea morții și a bombelor, au găsit adăpost în orașul nostru. Vă mărturisesc că a fost impresionată de ceea ce am reușit la CATTIA, grație implicării și solidarității voastre.

A avut loc și o întâlnire oficială cu tinerii din Consiliul Local al Copiilor, care au stat pentru prima oară la masa Consiliului Local Brașov. La ce tineri inteligenți, frumoși și capabili avem, mi-aș dori să îi văd ocupând aceleași scaune si peste câțiva ani, ca adulți, din rolul de decidenți.

Vizitele au continuat și în comunitatea romă de pe strada Carierei, la Școala 13 și la Grădinița 26. De pe teren, din comunitate, se văd cel mai bine proiectele pe care le putem face pentru copiii orașului nostru.

Investiția în copii este investiție în viitorul societății și comunității noastre. Fie că vorbim de categorii greu (și prematur) încercate de viață, precum copiii cu dizabilități sau copiii din comunitatea romă, de calitatea educației din școlile și grădinițele noastre sau de cum îi implicăm și pe cei mici în luarea deciziilor, avem nevoie de parteneri puternici cu care să implementăm cele mai bune măsuri pentru copiii de azi, Brașovul de mâine”.

Program plin pentru reprezentanta UNICEF | MyTex.ro
Brașov. Program plin pentru reprezentanta UNICEF 6


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button