Expres

BRAŞOV. Proba practică pentru obţinerea permisului auto va fi înregistrată video şi audio, dar nu de astăzi

 

Începând de astăzi, proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere va fi înregistrată atât video, cât şi audio, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi se fac pregătiri pentru restul ţării. La Braşov, sunt slabe şansele ca sistemul de înregistrare audio-video să fie operaţional în mai puţin de o lună, după cum ne-a precizat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Braşov, comisar-şef de Poliţie Albert-Ani Oriana.

„Nu avem nici o dată concretă, suntem în faza de achiziţie. Deocamdată a sosit calculatorul pentru gestiunea datelor”, ne-a explicat sursa citată.

Potrivit acesteia, trebuie să mai sosească camerele video şi restul sistemului tehnic de monitorizare, precum şi programele (partea de software). Ulterior, vine partea de montare a dispozitivelor, cea de testare şi de stabilire a procedurilor de lucru. Prin urmare, conform şefei SPCRPCÎV, va dura cel puţin o lună, până când vor putea fi înregistrate video şi audio probele practice pentru carnet în judeţul Braşov.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat printr-un comunicat că, de pe 3 iulie (astăzi), proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere va fi înregistrată atât video, cât şi audio, în Bucureşti şi Ilfov, cu un dispozitiv care va fi instalat pe maşinile folosite la această testare.

„Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, începând cu data de 03.07.2017, modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atât video cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului”, se detaliază în comunicat.

Reprezentanţii Direcţiei de Permise menţionează că nu se vor înregistra video şi audio toate categoriile, excepţie făcând: motocicleta cu sau fără ataş (A), mopedele (AM), motocicleta cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cmc (A1) şi motocicleta cu puterea maximă de 35 kW (A2).

„Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente. De luni, 3 iulie, sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la nivelul serviciile publice comunitare ale mun. Bucureşti şi jud. Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene”, se mai arată în comunicatul Direcţiei de Permise.

Autorităţile speră ca, prin înregistrarea probei practice, pe durata întregului traseu, să se diminueze orice acţiune ilegală desfăşurată în timpul acestui examen.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare