Expres

BRAȘOV. Preoți și juni duc vestea Învierii, cu Icoana Maicii Domnului Rugătoare (VIDEO LIVE)

 

La această oră, icoana de mari dimensiuni a Maicii Domnului Rugătoare, de la Biserica „Sfânta Treime”, de Pe Tocile, este purtată, într-un pelerinaj (VIDEO LIVE), în tot oraşul, de către preotul paroh de la Biserica Sf. Treime Pe Tocile, pr. dr. Aurelian Reit și câțiva Juni, printre care și soția părintelui. „Se merge cu două maşini. S-a plecat din Şchei, în tot oraşul. Vor fi opriri la toate bisericile din oraş, dar şi la toate spitalele. Doar la spitale vor coborî din maşini şi vor fi rostite rugăciuni pentru apărarea medicilor şi cei aflaţi în suferinţă, să-i păzească Dumnezeu. Credincioşii pot ieşi la balcoane atunci când vor trece maşinile”, a explicat părintele protopop al Braşovului, Dănuţ Gheorghe Benga. Opriri vor fi, de asemenea, şi la Poliţie, ISU, Jandarmerie. 

În alţi ani, în prima zi de Paşti, la miezul zilei, era săvârşită Învierea Mică, în Piaţa Sfatului, iar mai mulţi preoţi de la bisericile din oraş citeau textul Evangheliei în mai multe limbi. 
 
Procesiuni speciale s-au făcu până acum şi în alte oraşe. 
Pe 5 aprilie, Moaştele Sfintei Parascheva au fost aduse în pelerinaj prin judeţele Neamţ, Botoşani şi Iaşi. A fost un moment istoric, fiind pentru a treia oară în peste 360 de ani când Sfânta a fost scoasă din Iaşi: în 1944 – când se punea problema ca populaţia Iaşului să fie evacuată din cauza războiului, în 1947 – când satele Moldovei, sărăcite de război, erau pârjolite de o cumplită secetă, şi acum în 2020 – când s-au rostit rugăciuni pentru izbăvirea de boală şi încetarea epidemiei de coronavirus.
Tot pe 5 aprilie, în capitală a avut loc o procesiune cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului. Sfântul a fost invocat în rugăciune de bucureşteni şi în urmă cu două secole pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1812-1813), moaştele sale fiind purtate în procesiuni şi în timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.
Şi pentru Braşov, icoana Maicii Domnului Rugătoare are o însemnătate aparte, Sfânta Fecioară Maria fiind consacrată drept Ocrotitoarea orașului din 2010.
 
Sursă foto și video: brasovtv.com
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button