Expres

BRAȘOV. P&P rămâne cu parcările concesionate până în 2030. Ce se întâmplă cu taxarea

  • parcari.png

Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat ieri în procesul în care Consiliul Local Brașov s-a judecat cu P&P SRL. Magistrații din Prahova au decis, definitiv, că rezilierea contractului cu firma care administrează parcările publice cu plată este ilegală.

Pe 6 mai 2021, Consiliul Local Brașov a hotărât rezilierea contractului încheiat de vechea administrație Scripcaru, în septembrie 2020, cu firma P&P SRL, pentru concesionarea parcărilor din municipiu pe 10 ani. Consilierii locali și executivul primăriei au decis că acest contract este unul neprofitabil pentru municipalitate și au acuzat P&P că nu a respectat mai multe clauze contractuale (curățarea și deszăpezirea locurilor de parcare, relațiile cu clienții etc). Avocații P&P au atacat decizia Consiliului Local Brașov în instanță, iar procesul a fost inițial judecat la Judecătoria Covasna, unde P&P a câștigat, apoi la Tribunalul Brașov și, ca ultimă cale de atac a municipalității, la Curtea de Apel Ploiești. Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au decis că rezilierea contractului P&P este ilegală, iar sentința de respingere a recursului municipalității este definitivă. În consecință contractul de concesionare a parcărilor publice pe 10 ani către P&P SRL rămâne în vigoare, până în septembrie 2030.

Primăria Brașov a anunțat că „a luat act” de soluția Curții de Apel Ploiești. „Așteptăm motivarea instanței de recurs, apoi vom decide dacă formulăm o cale extraordinara de atac. În funcție de motivarea instanței de judecată, vom stabili care sunt pașii următori. De asemenea, din motivarea instanței vom vedea dacă am verificat prea exigent respectarea obligațiilor de către operator sau dacă a fost o eroare în procedura de reziliere a contractului”, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov.

Din fericire, într-un alt proces, Primăria a câștigat, săptămâna trecută, tot la Curtea de Apel Ploiești, speța programului de tarifare a parcărilor publice. Astfel, P&P trebuie să aplice un regulament modificat, prin care taxarea se poate face doar de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 – 20.00, și prin care să se poată emite abonamente de reședință și în parcări publice pentru locuitorii care domiciliază în vecinătatea acestora și nu au garaje.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button