BRAȘOV. Pompierii „iau cu asalt” centrul orașului, astăzi / Motivul…
Salvatorii brașoveni sărbătoresc astăzi Ziua Pompierilor din România şi împlinirea a 174 de ani de la bătălia din Dealu Spirii. Lupta din Dealu Spirii a rămas consemnată în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei şi o afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române.
„Pentru că anul acesta 13 Septembrie este în ziua de Marți, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brasov vom marca și Ziua Informării Preventive, o campanie derulată la nivel național încă din anul 2011, având ca logo pisica neagră, cu scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja.
Evenimente pregătite:
-În intervalul orar 10.00 – 14.00, Ziua Porților Deschise la sediile subunităţilor de pompieri din judeţul nostru.
Pompierii au pregătit o expoziţie cu tehnica aflată în dotare şi cu accesoriile folosite la interventie pentru cei care doresc să le treacă pragul în această zi aniversară. Participanții vor avea prilejul să cunoască mijloacele și tehnica de intervenție, să se informeze cu privire la acordarea primului ajutor în diferite situații ce le pot pune în pericol viața și sănătatea, să afle mai multe despre cum pot să prevină izbucnirea incendiilor, să învețe cum să se comporte premergător, pe timpul și după producerea unei situații de urgență, precum și să asiste la câteva exerciții demonstrative.
-Cu începere de la ora 11.00, se va organiza un ceremonial aniversar la sediul ISU Brașov ( str. M. Viteazul nr.11)
-În Piata Sfatului din Brașov, în intervalul orar 14.00 – 18.00 se va desfasura o expoziție a tehnicii de intervenție, se vor amenaja puncte mobile de informare preventivă şi se vor distribui materiale informative cu reguli şi măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, pe tipuri de riscuri si se va amenaja un atelier de instruire pentru acordarea primului ajutor medical.
De asemenea, vor avea loc activități de informare preventivă în cadrul unităților de învățământ, care vor cuprinde prezentări de tehnică de intervenție, exerciții demonstrative și diseminări de materiale preventive ale campaniilor naționale: „Nu tremur la cutremur!”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”, „Incendiu – Supraveghează-ți permanent copilul! Focul ucide!” și „Nu lăsa viaţa să devină o amintire. Spune nu improvizaţiilor!”;
Au fost pregătite și puncte de informare preventivă, în zona centrală/pietonală a orașelor și municipiilor, precum și în zona spațiilor comerciale.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.