Expres

BRAȘOV. Poate a treia oară e cu noroc

 

De trei luni, Agenția de Ocupare a Forție de Muncă (AJOFM) Brașov propune aceleași opt programe de formare profesională. Nu pentru că ar fi nevoie continuă, ci pentru că nu sunt suficienți doritori pentru formarea grupelor de studiu și a porni astfel cursurile gratuite de (re)calificare. Așa că bucătar, cameristă, casier, confecţioner-asamblor articole din textile, contabil, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ospătar şi sudor sunt cursurile la care se pot înscrie şomerii braşoveni, gratuit, și în această lună. Cursurile sunt organizate pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la AJOFM Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar durata cursului variază între două și șase luni, conform specificului meseriei.
Perioada preconizată pentru începerea acestor opt cursuri de formare profesională este ultima decadă a lunii. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: liceul cu diploma de bacalaureat pentru cursul de contabil; liceu cu profil tehnic (diploma de bacalaureat) pentru cursul de inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; studii minime obligatorii pentru cursurile de: casier, confecţioner asamblor articole din textile şi sudor; învăţământ gimnazial pentru cursurile de: bucătar, cameristă şi ospătar.
Documentele necesare înscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele: actul de identitate, în original şi copie; certificat de naştere, în original şi copie; actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie; actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice; cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament; recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.
Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Braşov, Str. Lungă, nr. 1A, cam. 8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button