BRAȘOV. Piatră de temelie pentru biserica „micii Românii”, ce va avea și un ansamblu educațional
Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a sfinţit duminică piatra de temelie pentru o nouă biserică în Braşov, în Parohia Bartolomeu-Nord. În sobor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, parohul Costin Butnar şi alţi slujitori ai sfintelor altare, transmite Mitropolia Ardealului.
Credincioşii comunităţii parohiale au participat în număr mare la slujba prin care ierarhul a binecuvântat începerea lucrărilor la biserica din Bartolomeu-Nord şi au ascultat cuvântul de învăţătură al IPS Mitropolit Laurenţiu.
„De fiecare dată ne gândim oare de ce trebuie ca noi să-i facem casă lui Dumnezeu, Cel care a făcut lumea şi Care poate sălăşlui oriunde. Noi, însă, avem nevoie de un locaş unde să ne întâlnim cu Dumnezeu în chip special, unde El să coboare când suntem cel mai pregătiţi pentru întâlnirea cu El. Casele noastre, ale fiecăruia dintre noi, sunt importante pentru noi. După muncă, după oboseală, alergăm sub un acoperiş ca să ne odihnim, să ne refacem sănătatea, dar toţi împreună avem o casă specială care este Casa Domnului”, a spus ierarhul.
Biserica din Bartolomeu-Nord, închinată Sfinţilor Transilvăneni, va fi lăcaşul de rugăciune pentru miile de oameni care şi-au cumpărat o locuinţă în această parte mai nouă a oraşului Braşov.
„Acum 10-15 ani era un câmp, nu era nicio clădire, şi acum sunt câteva mii de apartamente. Este un cartier ca o mică Românie, pentru că din toată ţara, şi chiar din afara ţării, românii noştri din Italia, din Spania, şi-au cumpărat un apartament aici şi era firesc să avem aici şi o biserică. Bucuria noastră este că Dumnezeu ne-a ales acest teren, noi am căutat, dar Dumnezeu ni l-a trimis, pentru că am aflat în timp ce căutam că a aparţinut la 1900 unui mare înaintaş de-al nostru, unul dintre cei mai importanţi oameni ai Marii Uniri, protopopul Ioan Teculescu, cel care a semnat actele şi a participat la Marea Unire şi, după moartea soţiei sale, a ajuns primul episcop al Armatei Române, cu numele Iustinian şi apoi a fost episcop în Basarabia. Iată cum acest teren luat de comunişti a fost primit înapoi de moştenitori şi strănepotul episcopului Iustinian Teculescu, care poartă acelaşi nume, ne-a vândut nouă acest teren”, a spus părintele paroh Costin Butnar.
Pe lângă lăcaşul de cult, parohia braşoveană își doreşte să construiască un ansamblul educaţional, din care vor face parte o grădiniţă şi un centru cultural, iar mai apoi se va înfiinţa aici şi un cămin de bătrâni.
Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.