Expres

BRAȘOV. Peste 8.000 de lei strânși în fugă

 

Peste 8.000 de lei au fost strânși pentru elevii Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” care s-au calificat în finala unui prestigios concurs de programare din SUA, în urma „The Beard Run 2” – cros de alergare pe trepte, pe sub Tâmpa.

Vineri, cei 12 elevi au plecat în SUA. Elevii Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” participă din 2001 la American Computer Science League, obținând de fiecare dată rezultate impresionante. Cu un cost de aproximativ 2.500$/persoană, echipa formată din 12 elevi care s-au calificat în acest an la etapa finală ACSL, din Wayne Hills HS, New Jersey, SUA, a avut nevoie de susținerea comunității brașovene.

Prin urmare, Beard Brothers Brașov, încurajând și susținând performanța în educație prin intermediul campaniei Bits For Education (BifE), a ales drept cauză pentru crosul din acest an elevii din echipa ACSL „Grigore Moisil”.
Traseele diferențiate pentru amatori, profesioniști și copii au atras 141 de alergători, iar atmosfera veselă și spiritul solidar i-au determinat pe aceștia să înfrunte până și condițiile meteo nefavorabile, alergând cot la cot cu elevii echipei ACSL și profesorii acestora.

Prin intermediul biletelor vândute, al sponsorizărilor și al donațiilor a fost strânsă suma de 8.260 lei, ce depășește target-ul propus. Toți acești bani, împreună cu suma strânsă la Spring Craft Fair, în total 11.525 de lei, reprezintă puțin peste costurile deplasării unuia dintre copii în SUA.

„Mulțumim ambasadorilor, mulțumim partenerilor și sponsorilor! Mulțumim și Primăriei Brașov, Serviciului de Ambulanță Brașov, Jandarmeriei, Crucii Roșii, voluntarilor și, în special, comunității brașovene care ne-a sprijinit în susținerea performanței în informatică”, spun reprezentanții Beard Brothers Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button