BRAȘOV. Peste 5.000 de șoferi au fost amendați pentru opriri ilegale în trafic
Parcările, opririle sau staționările ilegale au fost sancționate de polițiștii locali. au fost aplicate peste 5.000 de amenzi în acest an, pentru șoferii certați cu regulile de circulație.
Astfel, agenții au sancționat diverse de încălcare a legislației legată de această temă, de la ocuparea ilegală a locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități, opriri/staționări neregulamentare în stații de autobuz, la capetele de linii, pe pistele de biciclete, blocarea intrărilor în imobile sau accesul pietonilor pe trotuare, staționare/oprire în locuri unde este interzis, pe locurile de parcare ale altor persoane care au abonamente, până la neplata locului de parcare.
Numai în primele două săptămâni ale acestei luni au fost emise aproape 900 de penalizări pecuniare, în valoare de peste 200.000 de lei, ne-a spus Anca Lăutaru, purtător de cuvânt al Poliției Locale.
„Din păcate, sunt prea mulți soferi care nu țin cont de nevoile persoanelor cu dizabilități, cărora legiutorul le-a acordat dreptul de a parca pe locuri special amenajate. Astfel, de la începutul anului, câteva sute de conducători auto au nesocotit HCL 251/2005 (Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din Municipiul Brașov) care prevede, printre altele, că parcarea efectuată de către conducătorii auto în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap se sancționează cu sume cuprinse între 200 și 500 de lei). Cele mai multe amenzi au fost aplicate la OUG 195/2002, peste 2700, în valoare totală pe peste 440.000 de lei. Spațiile pe care le-au găsit șoferii indisciplinați pentru oprire ori staționare întrec, uneori, imaginația oricui. De cele mai multe ori, blocau vizibilitatea celorlalți participanți la trafic sau puneau în pericol viața bicicliștilor și pietonilor”, a detaliat directorul executiv al Poliției Locale, Nicolae Aldea.
Sursa citată a dat și un exemplu în acest sens. Un conducător auto a găsit de cuviință să își lase mașina în giratoriul de la Aro, alții au blocat cu bună știință locurile rezervate ambulanțelor la intrarea în unitățile medicale cu regim de urgență, în curbe, de multe ori accesul în sediile Parchetelor ori Judecătoriei au fost blocate de autoturisme, pe spațiile verzi au fost găsite abandonate temporar mașini, ca să nu mai spunem că există șoferi care, în mod curent parchează pe trecerile de pietoni, pe spațiile hașurate de pe carosabil sau pe zonele verzi.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.