Expres

BRAȘOV. Pensionare cu doi ani mai devreme și pentru locuitorii din Feldioara și împrejurimi

 

Parlamentul a aprobat astăzi nouă modificare a Legii pensiilor, prin care locuitorii comunei Feldioara vor ieşi la pensie cu doi ani mai devreme, din cauza poluării generate de radiaţiile din minereuri radioactive, provenite de pe platforma industrială care funcţionează în zonă. De aceeaşi prevedere vor beneficia şi cei persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în localități situate într-o rază de 8 km în jurul sitului în care se află sursa poluării.
Această măsură legislativă a fost propusă de preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, dar şi de Sorin Taus, primarul comunei Feldioara, iar amendamentul la Legea pensiilor a fost promovat de parlamentarii PNL Gabriel Andronache şi Mara Calista.  
După ce proiectul a fost aprobat Camera Deputaţilor, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a declarat că adoptarea acestei modificări a Legii pensiilor „este a doua reuşită parlamentară în mai puţin de 60 de zile, care aduce beneficii reale locuitorilor afectaţi puternic de platformele industriale care funcţionează în judeţul nostru! Avem nevoie de parlamentari braşoveni, care să înţeleagă problemele judeţului şi să se lupte pentru rezolvarea acestora”.
La rândul său, primarul comunei Feldioara, Sorin Taus, a declarat că „este o modificare importantă pentru mulţi dintre locuitorii comunei noastre, dar şi pentru cei din localităţile vecine. Mă bucur că Gabriel Andronache a răspuns solicitării noastre”.
De aceeaşi prevedere beneficiază şi locuitorii municipiului Făgăraş şi ai oraşului Victoria, tot la iniţiativa preşedintelui PNL Braşov, Adrian Veştea, preluată de deputatul Gabriel Andronache.

Citiți și:

BRAȘOV. Locuitorii din Făgăraș, Victoria și câteva comune se pot pensiona mai devreme, fără penalizări


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button