Expres

BRAȘOV. Pensionare cu doi ani mai devreme, fără penalizare. Cine poate beneficia

  • img-2813_2.jpg

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 27 aprilie, proiectul de Lege privind modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul extinderii categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, cu persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.
Au fost înregistrate 198 de voturi favorabile, 56 împotrivă şi 22 abţineri. Prin acest proiect de lege, au fost adăugate mai multe localități
Potrivit proiectului, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în localităţile Hălchiu şi Satu Nou din judeţul Braşov beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).
La fel și persoanele care au locuit peste 30 de ani în Brăila, Tichileşti şi Chiţcani din judeţul Brăila, Işalniţa din judeţul Dolj, Bălan, Corbu, Jolotca, Sândominic şi Tulgheş din judeţul Harghita,Vaţa de Jos şi Rachitova din judeţul Hunedoara, Borşa din judeţul Maramureş şi Tulcea din judeţul Tulcea.

Prin aceeași modificare a legii, adoptată deja din 2020, locuitorii din Victoria şi Făgăraş pot ieşi la pensie cu 2 ani mai repede, din cauza poluării cu amoniac generate de platformele industriale care au funcţionat sau funcţionează în zonă. De aceeaşi prevedere beneficiază şi cetăţenii din localităţile situate într-o rază de 8 km în jurul celor două localităţi, respectiv comunele Beclean (5 km de Făgăraş), Mândra (5 km de Făgăraş) şi Ucea (7 km de Victoria).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button