Expres

BRAȘOV. Patru proiecte sociale au șanse să intre în finala „Campionatului de Bine”

 

Patru proiecte din Braşov au nevoie de donaţii minime din partea braşovenilor pentru a se califica în finala „Campionatului de bine”.

110 proiecte ale ONG-urilor din ţară au intrat în „Campionatul de Bine”, a IV-a ediţie, dar în semifinală au rămas 54 de proiecte. Dintre acestea, patru sunt ale unor organizaţii din Braşov. Este vorba despre Asociaţia Îngrijire Acasă cu proiectul „Adoptă un Bunic” (implementat la nivel naţional),  Asociaţia Lindenfeld – Ajungem Mari (ONG din Bucureşti), cu proiectul „Ajungem MARI Braşov”,  Asociaţia Mioritics, cu proiectul „Atinge Ascultă Miroase Simte” şi Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, cu proiectul „HOSPICE-Arta de a-i face pe copii fericiţi” (implementat la nivel naţional). În această etapă, fiecare proiect trebuie să atragă donaţii de cel puţin 1.000 de lei, de la 20 de donatori diferiţi. Termenul-limită este 18 ianuarie 2017. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele trei proiecte, în funcţie de numărul donaţiilor şi numărul de donatori atraşi, premiile constând în dublarea sumei strânse în perioada competiţiei, în limita a 5.000 euro pentru fiecare proiect câştigător. În cadrul celor trei ediţii anterioare, donaţiile au depăşit suma de 180.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate  câştigătorilor fiind de încă 45.000 euro. Proiectele calificate în Semifinală pot fi vizualizate pe bursabinelui.ro, în secţiunea dedicată Campionatului de Bine.

Campionatul de Bine este o competiţie pentru strângerea de donaţii adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizaţiile în fundraiseri (colectori de fonduri), în vederea atragerii de donaţii. Campionatul este găzduit, organizat şi implementat de Bursa Binelui, unică platforma online de donaţii necomisionate, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susţinerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacţia este 100% securizată şi nu se percepe nici un fel de comision.

„Arta de a-i face pe copii fericiți”

Acesta este titlul proiectului de terapie prin teatru pentru micii pacienți ai HOSPICE Casa Speranței.
Fiecare copil are dreptul la o copilărie fericită, iar copiii bolnavi au aceleași vise și speranțe ca și cei sănătoși. Boala le-a luat forța de a se mișca, de a mânca singuri sau de a merge la școală, dar nu le poate lua zâmbetul, dorința de joacă și curiozitatea de a învăța și de a se dezvolta. „Când l-am cunoscut eu, Dani era un adolescent glumeț, cu mult chef de vorbă și acțiune. Limitările cauzate de boală (Dani fiind imobilizat în cărucior cu rotile și fără să-și poată folosi mâinile) îl împiedicau să se exprime așa cum dorea și să comunice cu ceilalți. Setea enormă de a experimenta lucruri noi a fost astâmpărată prin interpretarea multor roluri în piese teatrale cunoscute sau improvizate. La început, el alegea roluri de autoritate (polițist, rege, patron, tată etc). Acum dorește să aibă și alte roluri, prin care să se cunoască mai bine pe sine, cât și pe ceilalți”, povestește George Vlad Stoian, coordonatorul Centrului de zi pentru copii de la Hospice Brașov.

Terapia prin teatru sau dramaterapia este o metodă eficientă de îmbunătățire a calității vieții copiilor cu fibroza chistica, epidermoliza buloasa, tetrapareza spastica, tumori cerebrale sau alte boli incurabile și cu prognostic limitat de viață. În Brașov, 40 de astfel de copii beneficiari ai serviciilor HOSPICE, cu vârsta între 6-18 ani și care se află în faze stabile ale bolii, așteaptă cu nerăbdare aceste ateliere gratuite, care ar urma să înceapă în luna aprilie 2017.

„În luna decembrie, îi invităm pe toți cei care vor să le facă un dar micuților să susțină proiectul «Arta de a-i face pe copii fericiți»! Ne puteți sprijini cu o donație de 10, 25 sau 50 de lei pe platforma bursabinelui.ro sau povestind prietenilor despre acest proiect. Cu 50 de lei susțineți un copil să participe la un atelier de terapie prin artă (durata de 3 ore) Cu 200 de lei susțineți participarea unui copil la ateliere timp de 1 lună. Cu 1.300 de lei susțineți participarea unui copil la ateliere pe toată perioada proiectului (7 luni)”, mai spun cei de la Hospice.

Atelierele de dramaterapie se vor desfășura la Centrul de Zi pentru Copii HOSPICE Casa Speranței din Brașov (copiii fiind transportați aici cu un microbuz). Lunar se vor organiza 10 ateliere (70 în total), cu grupuri de câte 6-10 copii. De aducerea zâmbetului pe chipurile lor se va ocupa o echipă inimoasă și răbdătoare de psihologi și voluntari, care înțeleg bine nevoile multiple ale acestor copii și care îi pot sprijini să își exprime emoțiile și să se bucure alături de ceilalți. La finalul proiectului, publicul larg va putea aplauda copiii în două evenimente speciale în Brașov: un spectacol de teatru de păpuși (al copiilor de 6-12 ani) și un spectacol de tip teatru-musical-dance (al copiilor de 13-18 ani).

Terapia prin artă poate vindeca răni ale sufletului și reda copilăria micilor noștri pacienți. Vă mulțumim pentru că le oferiți acestor copii clipe de fericire și ocazia de a se bucura de viață!

Hospice Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. Hospice este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Hospice a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 24 de ani de existență, Hospice a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
Hospice Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

„Adoptă un bunic”

Asociaţia „Îngrijire Acasă”, prin echipa de îngrijiri la domiciliu, implementează proiectul „Adoptă un bunic’’ în perioada 5 decembrie 2016  – 31 decembrie 2017 în cadrul programului „Bursa binelui” – cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine.
„Prin proiectul pe care îl implementăm, Asociaţia noastră urmăreşte să sprijine 30 de vârstnici din judeţul Braşov greu deplasabili atât prin acordarea de îngrijiri medicale şi socio-medicale la domiciliul, precum şi prin acordarea de ajutor la cumpărături, asistenţă pentru deplasări în afara domiciliului, (plimbări uşoare) sau ajutor pentru recoltarea probelor şi colectarea analizelor, în condiţiile în care deplasarea vârstnicilor este greoaie sau le poate provoca prejudicii pentru sănătate. Vârstnicii pe care dorim să îi ajutăm se afla în situaţii devaforizate, ce pot include fie venituri mici, fie locuiesc singuri sau sunt doar parţial însoţiţi, fie suferă de diverse afecţiuni cronice sau invalidante”, anunţă asociaţia.
Vârstnicii beneficiari ai acestui proiect sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani din judeţul Braşov, care suferă de diverse afecţiuni cronice sau invalidante, cei mai mulţi fie locuiesc singuri sau sunt doar parţial însoţiţi de către o altă persoană. Pentru ei uneori, chiar şi deplasarea la spital poate deveni problematică, sau poate aduce prejudicii stării lor de sănătate. Cu timpul, chiar şi simplele treburi casnice pot deveni o provocare. Asociaţia vine, astfel, în întâmpinarea nevoilor acestor persoane, prin serviciile pe care le poate oferi prin intermediul asistentelor, infirmierelor şi voluntarilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare