Expres

BRAŞOV. Patru arhierei au târnosit biserica din Tohanul Vechi

  • biserica-Tohan_257381.jpg
  • biserica-Tohan2_257378.jpg
  • biserica-Tohan4_257380.jpg
  • biserica-Tohan1_257382.jpg
 

Numeroşi credincioşi din ţinutul Branului, Ţara Bârsei şi alte părţi ale României au participat duminică la târnosirea Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi „Sfântul Siluan Athonitul” din Tohanul Vechi, relatează site-ul Mitropoliei Ardealului. Slujba de târnosire a bisericii ridicate în cimitirul din Tohanul Vechi, în apropiere de capela înălţată de comunitate în 1993, a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfinţitul Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului şi Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii. Alături de ierarhi s-au aflat numeroși preoți și diaconi, printre care starețul Mănăstirii Frăsinei, arhimandritul Ioanichie Popescu, arhimandritul Nicodimos Kabarnos din Atena, Grecia, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, parohul George Laurențiu Bota.
Sărbătoarea de la Tohanul Vechi s-a încheiat în după-amiaza zilei cu un concert de muzică psaltică şi patriotică susţinut de grupul „Tronos” şi arhimandritul Nicodimos Kabarnos.

După slujba de târnosire a fost oficiată Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată în curtea locașului de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, condus de arhid. Mihail Bucă.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Mihai Diaconescu a fost hirotonit preot misionar pentru Schitul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Șimon-Bran.Lăcașul de cult, pentru care s-a așezat piatra de temelie în 1996, are  iconostasul și pictura interioară operă a artiștilor Camelia și Condrea Toma. Părintele paroh George Laurențiu Bota a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, distincția „Ordinul Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Distincția a fost înmânată de IPS Mitropolit Laurențiu, iar mai apoi ierarhul a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru laici” primarului orașului Zărnești, Alexandru Lucian Igrișan. De asemenea, grupul „Tronos” al Patriarhiei Române, arhimandritul Nicodimos Kabarnos și pictorii Camelia și Condrea Toma au primit distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”. Adunarea parohială, Consiliul parohial, Primăria Zărnești și mai mulți ctitori și binefăcători au primit acte de cinstire din partea Părintelui Mitropolit.

Sărbătoarea de la Tohanul Vechi s-a încheiat în după-amiaza zilei cu un concert de muzică psaltică și patriotică susținut de grupul „Tronos” și arhimandritul Nicodimos Kabarnos.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button