Expres

BRAŞOV. Patronii din HoReCa, discuţie cu ITM despre munca la negru, zilieri, ucenici

  • Prefe-HORECA_293402.jpeg
 

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi întâlnirea trimestrială cu reprezentanții sectorului HoReCa, la care au fost invitați membrii conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Brașov: inspectorul-șef Adrian Reit, inspectorul-șef adjunct relații de muncă, Dan Suciu, și inspectorul-șef adjunct securitatea și sănătatea în muncă, Dorin Senchetru.
În debutul întâlnirii, reprezentanții HoReCa au informat că Federația Patronatelor din Industria Ospitalității, ce reprezintă interesele agenților economici medii și mici din domeniu, a deschis dialogul cu reprezentanții Guvernului, o primă întâlnire având loc recent cu miniștrii Muncii și Solidarității Sociale, Economiei și Antreprenoriatului și Turismului.
Discuțiile de astăzi au vizat subiecte pe care operatorii din industria brașoveană a ospitalității doresc să le aducă în atenția Guvernului, precum: măsuri pentru combaterea muncii la negru în acest sector, munca zilierilor, ucenicia, flexibilizarea contractelor de muncă part-time, răspunderea și din partea angajaților în executarea contractelor de muncă.
„Se dovedește încă o dată că inițiativa de a avea aceste întâlniri este binevenită și îmi doresc să continuăm și în 2022, nu doar trimestrial, pe teme propuse de sectorul HoReCa brașovean, ci ori de câte ori apar situații care necesită consultări. Este, de asemenea, îmbucurător că există dialog și la nivel central, dar consider că, înainte de a se discuta la nivel guvernamental, este bine ca reprezentanții industriei ospitalității să profite de expertiza și disponibilitatea instituțiilor locale, pentru a primi îndrumare, pentru a lămuri unele situații, pentru informații în privința legislației. De altfel, așa cum am constatat în dialogul nostru cu reprezentanții HoReCa, unele întrebări își găsesc răspunsul foarte repede la nivel local, dacă există deschidere de ambele părți”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button