BRAȘOV. Parteneriat între Municipalitate și Mitropolia Ardealului, pentru funcționarea Centrului socio-medical „Sf. Nicolae”
Deschiderea oficială a Centrului de îngrijire socio-medicală „Sf. Nicolae”, a cărui activitate se desfășoară în parteneriat între Direcția de Servicii Sociale (DSS) Brașov și Mitropolia Ardealului, a avut loc astăzi, chiar de Sf. Nicolae, în prezența primarului George Scripcaru și a Arhiepiscopului Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza. În cadrul parteneriatului, Primăria Brașov pune la dispoziție spațiul și dotarea și asigură plata utilităților, iar Mitropolia se ocupă de tot ceea ce înseamnă cheltuială de personal.
„Centrul asigură servicii de recuperare medicală pentru persoanele care locuiesc în comunitate (nu locuiesc aici). Oamenii vin să-și facă partea de recuperare și se întorc acasă. Beneficiază de kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie, inclusiv consultații medicale de specialitate și consiliere socială. Centrul funcționează în fapt din luna aprilie, dar este deschis oficial astăzi deoarece de două săptămâni am primit și licența provizorie de funcționare”, a explicat directorul general al DSS Brașov, Mariana Topoliceanu.
În completare, primarul George Scripcaru a precizat că a fost nevoie de parteneriat din cauza unor modificări legislative. „Acesta este centrul pe care l-am inaugurat noi cu mai mult timp în urmă, dar datorită faptului că au apărut modificări legislative, a trebuit să găsim o soluție de parteneriat cu o structură asociativă, care să implementeze activitatea desfășurată aici. După multe încercări și discuții cu alte entități, am ajuns la această soluție cu Mitropolia, prin Protopopiatul Brașov. Am găsit soluția aceasta împreună, culmea, cu o entitate la care în prima fază nu ne-am gândit și nu ne-am așteptat, dar din vorbă în vorbă și din analizele pe care le-am avut, am găsit această soluție și deschidere din partea Mitropoliei”, a explicat edilul.
În acest an, Mitropolia a contribuit cu 200.000 de lei
Conform reprezentantei DSS Brașov, în acest an, contribuția Mitropoliei a fost de 200.000 de lei (pentru opt luni), iar media zilnică a persoanelor care beneficiază gratuit de serviciile de recuperare a ajuns la 30. La centru lucrează șase persoane: medic, asistenți sociali, trei fizio-chinetoterapeuți și un maseur. Doamna doctor și maseurul sunt și ei persoane cu dizabilități”, a explicat Mariana Topoliceanu.
Cu ocazia deschiderii oficiale, centrul – situat pe strada Gladiolelor nr. 4 – a fost sfințit, apoi au putut fi vizitate și celelalte structuri din cadrul DSS Brașov, precum Căminul pentru persoane vărstnice și Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber tip Club.
De asemenea, a avut loc un spectacol susținut de beneficiarii centrelor amintite.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.