Expres

BRAȘOV. Onomastică, astăzi, pentru 8.000 de brașoveni

 

8.060 de brașoveni ar trebui să-și sărbătorească astăzi onomastica, de Ziua Sfântului Valentin, Ziua Îndrăgostiților în tradiția anglo-saxonă , potrivit datelor furnizate de către directorul Direcției Județene Comunitare de Evidență a Persoanelor (DJCEP) Brașov, Ioan Curecheriu. Asta, deși Sfântul Valentin nu apare în calendarul ortodox pe 14 februarie. În calendarul romano-catolic astăzi este pomenit, dar mai discret, preotul martir Valentin, neexistând însă tradiția sărbătoririi onomasticii. În prim-planul celebrării apar sfinții Ciril, călugăr, și Metodiu, episcop, patroni ai Europei. La ortodocși apare doar un sfânt mucenic Valent pe 16 februarie și Sfântul Valentin  – episcopul de Terni (Umbria de astăzi)  – pe 30 iulie, dar și sfinți Valentin și Valentina, în mai și în iulie.

Statistic, în judeţul Brașov sunt 4.660 bărbați cu numele de botez Valentin, Valeriu sau Vali și 3.400 de femei botezate Valentina, Valeria ori cu prenumele Vali, cărora reprezentanții DJCEP le urează „La mulți ani!”.

Citiți și:

Valentine’s Day. Logo-uri animate amuzante și tradiții bizare


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button