Expres

BRAȘOV. Observatoarele de animale ale Regiei Kronstadt sunt o atracție pentru turiștii străini (Galerie FOTO)

  • observator3_221684.jpg
  • observator_221680.jpg
  • observator2_221683.jpg
  • observator 7_221679.jpg
  • observator5_221685.jpg
  • observator4_221681.jpg
 

Observatoarele de animale ale Regiei Locale a Pădurilor „Kronstadt” sunt un succes în rândul turiştilor – îndeosebi printre cei străini, după cum a mărturisit directorul Regiei, Dan Olteanu.

„În această perioadă avem aproape zilnic vizitatori, majoritatea turişti străini. De obicei sunt între 13 şi 40 persoane într-o zi, astfel că în acest an am înregistrat încasări de peste 100.000 de lei, în condiţiile în care anul trecut am încasat în jur de 60.000 de lei”, a explicat sursa citată.
Oamenii pot vedea cum „iau masa”, uneori împreună, urşi, mistreţi şi vulpi. Cei mai norocoşi pot vedea şi cerbi.
Experienţa durează în jur de două-trei ore şi are loc spre înserat. Vizitatorii sunt duşi cu maşinile Regiei „Kronstadt” până în apropierea observatoarelor, apoi au de mers pe jos vreo 200 de metri şi de aşteptat să-şi facă apariţia animalele sălbatice. 
În general, tariful de vizitare este de 25 de euro de persoană, însă au fost şi cazuri în care au venit echipe ale unor televiziuni din străinătate (din Belgia, Franţa etc.), ca să filmeze pentru documentare, iar atunci preţul a fost de 700 de euro, după cum a explicat Dan Olteanu.

Observatoarele sunt pe Valea Timişului, unde convieţuiesc în jur de 80 de urşi

Datorită observatoarelor create, Regia „Kronstadt” a reuşit să rezolve două probleme. „În primul rând, am făcut observatoarele pentru a scoate urşii din oraş, apoi pentru a obţine profit. Aceste observatoare au avut dublu efect”, a punctat directorul Regiei „Kronstadt”.
Acesta a menţionat că se analizează posibilitatea de a amenaja un al patrulea observator: „Vom face o analiză a punctelor în care am putea face observatoare. Este posibil să mai facem unul”.

În prezent, Regia are două observatoare funcţionale, iar iarna mai deschide unul. 
Observatoarele se află pe Valea Timişului, pe proprietatea municipiului Braşov, unde este cea mai mare concentrare de urşi de pe Valea Prahovei. „Avem 80 de urşi pe un fond unde ar trebui să fie 20 de urşi. Sunt de patru ori mai mulţi. De aceea am şi avut acum vreo două săptămâni o ursoaică şi doi pui care au fost tăiaţi de tren. Fiind mulţi, urşii trec peste DN 1, peste calea ferată”, a mai explicat Dan Olteanu. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button