Expres

BRAȘOV. O nouă troiţă dedicată eroilor neamului

  • troita_2.jpg
 

Troiţa, dedicată eroilor cartierului Dârste, care au căzut în Primul şi cel de-Al Doilea Război Mondial, va fi sfinţită de ÎPS dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, duminică/
Ridicată prin strădania preotului Bogdan Vasile, de la Biserica „Sf. Treime”, Dârste I, cu contribuţia şi ajutorul enoriaşilor parohiei, dar şi cu sprijinul autorităţilor locale, troiţa va fi sfinţită duminică, 18 septembrie, de către Înalt Prea Sfinţitul dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. Slujba de vecernie va începe de la ora 16.00, la Biserica „Sf. Treime” Dârste I, apoi  credincioşii vor pleca într-un mic pelerinaj, însoţit de soborul bisericesc, până la troiţă, unde va fi oficiată slujba în jurul orei 17.00.
Crucea a fost lucrată la Braşov de către Alexandru Victor, meşter local. Este o reprezentare mai mare a unei cruci făcută de un părinte călugăr, care se află în custodia preotului Bogdan Vasile. „Am găsit de cuviinţă că este o cruce pur ortodoxă, stil grecesc, adecvată culturii şi stilului nostru. Această cruce reprezintă credinţa şi trăirea celor din Dârste, dragostea şi ataşamentul lor faţă de Biserică, dar în acelaşi timp, am dori ca aici să fie şi un loc de comemorare a eroilor căzuţi în Primul şi al Doilea Război Mondial, eroi din acest cartier Dârste-Noua. Aici vor mai fi două plăci comemorative, din marmură neagră, în stânga şi dreapta, cu eroii din Dârste Noua, căzuţi în Primul Război Mondial, şi în partea cealaltă, cu eroii din Dârste Noua căzuţi în al Doilea Război Mondial. Chiric Adrian este ctitor, un bun credincios al nostru, care a avut o contribuţie deosebită în ridicarea crucii şi amenajarea locului”, a explicat părintele paroh al Bisericii din Dârste I. Tot duminică vva fi oficiată o slujbă de pomenire pentru eroi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button