Expres

BRAȘOV. O linie de gardă în plus la Spitalul Clinic Județean de Urgență

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov a obținut acordul Consiliului Județean pentru a opera unele modificări în liniile de gardă, spre a putea răspunde solicitărilor care apar în această perioadă. Astfel, SCJU își suplimentează liniile de gardă continuă în specialitatea de medicină internă, pe o perioadă determinată, iar linia de gardă continuă în specialitatea oftalmologie va fi transformată în linie de gardă la domiciliu.
Suplimentarea liniilor de gardă în medicină internă se face pentru pavilionul Mârzescu, până la mutarea secțiilor din acesta la Astra și în pavilionul central, după finalizarea lucrărilor de reabilitare a corpului B. Astfel, SCJU va avea cinci linii de gardă aprobate pentru medicină internă. Lucrările de consolidare și reabilitare a corpului B din staționarul central sunt aproape finalizate, însă cu întârziere, din cauza pandemiei și a amenajărilor din curtea unității, unde a fost ridicată secția modulară de ATI COVID-19.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are aprobate linii de gardă continuă în 14 specialități și pentru opt specialități este organizată garda la domiciliu, care au fost completate, cu avizul Ministerului Sănătății, prin transformarea liniei de gardă la domiciliu în specialitatea neurologie, în linie de gardă continuă (în 2019), suplimentarea cu o linie de gardă în specialitatea cardiologie, temporar, pentru perioada iulie-decembrie 2021, şi suplimentarea cu o linie de gardă în specialitatea ATI, pe perioada stării de alertă.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] aparatura medicală şi mobilierul incluse în proiectul cu finanţare europeană destinat dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență […]

1 an în urmă

[…] de personal medical de (strictă) specialitate din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov s-a acutizat, astfel că în mai multe secții nu mai pot fi asigurate liniile de […]

Back to top button