Expres

BRAȘOV. „O bicicletă donată = O viață schimbată!”

  • frankencycle_2.jpeg
 

FRANKENCYCLE este despre o nouă viață dată bicicletei vechi și nefolosite din garajul tău. Colectăm biciclete, le reparăm și apoi le oferim unor oameni care nu-și pot permite una”, explică concis inițiatorii. Proiectul-pilot FRANKENCYCLE a coagulat în lunile mai și iunie membrii comunității locale de bicicliști din Brașov. Aceștia au participat ca voluntari, cu mic cu mare, la repararea unor biciclete până atunci uitate. Aceste biciclete readuse la viață au fost donate Școlii Gimnaziale nr. 5 din Săcele (Gârcini).

„Efectul pozitiv pe care l-au generat nu poate fi cuprins în cuvinte. Copiii au pedalat încă din prima zi, indiferent dacă știau să meargă pe bicicletă sau au învățat la fața locului, deîndată ce au primit una. Au avut o vară întreagă de pedalat și mai nou folosesc bicicletele pentru a merge la școală”, mai spun cei implicați în proiect. Care sunt convinși că accesul la o bicicletă poate îmbunătăți în mod considerabil calitatea vieții unui om:

Doar că nu toți oamenii își pot permite una. În același timp, mulți dintre noi avem pe acasă biciclete care zac nefolosite. Este și păcat să fie uitate și, în cele din urmă, aruncate. Aici intervine FRANKENCYCLE. Vrem ca acele biciclete neglijate să ajungă să fie din nou folosite. Credem cu tărie că bicicleta este un lucru tare tare special, care poate oferi libertate de mișcare, poate pune zâmbete pe buze și poate schimba vieți în bine!”.

FRANKENCYCLE este parte și din Forumul Orașelor Verzi (FOV 2022). „Te așteptăm vineri, 9 septembrie, începând cu ora 14:00, pe aleea din fața prefecturii, cu un stand, unde vom colecta biciclete, dar vom desfășura și activități-conexe: vom avea un atelier de reparat pene, vom prezenta câteva biciclete retro frumoase, vor fi discuții libere despre biciclete și sportul pe două roți, iar pe final Orban-Barra Gabor ne va oferi un show de trial de mare clasă!”, detaliază organizatorii.

FRANKENCYCLE este un proiect desfășurat sub umbrela Asociației Noua Uzină, finanțat de Primăria Municipiului Brașov si susținut de Forumul Orașelor Verzi.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare