Expres

BRAŞOV. Noi preoţi parohi în bisericile ortodoxe

  • mitropolit cu icoana altar_204677.JPG
  • mitropolit hiritonire diacon_204678.JPG
  • mitropolitul hirotonire paroh Ghimbav I Daniel Puia Dumitres
 

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a fost prezent duminică în mijlocul comunităţii din Felmer, pentru a sfinţi biserica parohială din localitate, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraş 1, Marcel Dobrea, şi mai mulţi slujitori ai sfintelor altare din Sibiu şi din parohiile învecinate. ÎPS Laurenţiu a târnosit locaşul de cult cu Sfântul şi Marele Mir şi cu apă sfinţită, a rezidit Sfânta Masă şi a aşezat moaşte în piciorul acestea, binecuvântând toate lucrările efectuate la biserica făgărăşeană. Biserica „Sfântul Nicolae” din Felmer a fost zidită la 1834, pe locul unei vechi biserici din lemn, iar în ultimii ani a fost schimbat iconostasul, s-au înfrumuseţat stranele, mobilierul şi tot interiorul.

După slujba de sfinţire a urmat liturghia arhierească, în cadrul căreia ierarhul l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Florin Maredavid (foto 3), iar diaconul Daniel Puia Dumitrescu (foto 4) a fost hirotonit preot pentru Parohia Ghimbav I, judeţul Braşov. La final, preotul paroh Marius Demeter (foto 2, dreapta) a fost hirotesit iconom, iar Adunarea şi Consiliul parohiale, Primăria comunei Şoarş şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire din partea ÎPS Mitropolit Laurenţiu.

30 de ani de slujire

De asemenea, ÎPS Mitropolit Laurenţiu l-a instalat recent pe noul paroh din Feldioara, în persoana preotului Mircea Rusei (foto 1, dreapta). În urma pensionării părintelui Gheorghe Stroe (foto 1, stânga), care a slujit mai bine de 30 de ani în această comunitate, postul a rămas vacant şi a fost ocupat de părintele Mircea Rusei. La ceremonia de instalare, oficiată după slujba Vecerniei, au fost prezenţi protopopul de Săcele Sorin Şerban, protopopul de Bran-Zărneşti, Gheorghe Colţea, protopopul de Rupea, Alexandru Petrica, numeroşi preoţi din parohiile învecinate, precum şi enoriaşii din Feldioara, alături de un grup de credincioşi din localitatea Mateiaş, fosta parohie a părintelui Mircea Rusei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button