Expres

Brașov – Noi coduri galbene de ninsori și viscol / Vine și gerul

Brașov – Noi coduri galbene de ninsori și viscol.

ANM a transmis două avertizări de vreme rea. Mai multe zone din țară, printre care și sud-estul, și sud-vestul județului Brașov, se află sub cod galben în ambele.

Prima avertizare este valabilă din această dimineață, până în 5 februarie la orele 18.00. Sunt prognozate ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

„Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii, dinspre regiunile nord-vestice. Va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze de 50-60 km/h în majoritatea zonelor. La munte vor fi rafale de 65-75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare”, au detaliat meteorologii.

Aceștia au precizat că de duminică vremea va intra într-un proces de răcire. Nopțile vor fi geroase, în special în regiunile intracarpatice.

Brașov – Noi coduri galbene de ninsori și viscol

A doua atenționare meteo de cod galben este valabilă pentru perioada 3 februarie, ora 20.00 – 5 februarie, ora 18.00. În intervalul menționat vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte.

„Temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h. La altitudini de peste 1.800 m, vântul va depăși 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă”, au mai relatat cei de la ANM.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Eu nu înțeleg un lucru: de ce s-a trecut la prostia asta cu „codificarea”? De ce trebuie să fie cod roz-bonbon, cod căcăniu sau cod curcubitaceu? Suntem programatori să lucrăm cu linii de cod, suntem șpionozauri să vorbim în limbaj… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] a emis, astăzi, un cod galben de ger persistent pentru mai multe zone din țară. Între acestea se află și județul Brașov. […]

1 an în urmă

[…] martie, ora 15.00, toată țara va fi sub cod galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la […]

Back to top button