Expres

BRAŞOV. Muntele Tâmpa, azi mai curat ca niciodată

  • ecologiyare_tampa_222669.jpg
 

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă (AMDD) Braşov, în calitate de custode al Ariilor Protejate Muntele Tâmpa şi Stejerişul Mare, în parteneriat cu RPLP Kronstadt au organizat azi, începând cu orele 11.00, o amplă campanie de ecologizare a ariei protejate Tâmpa.

Acțiunea face parte din campania „Prietenii Muntelui Tâmpa” demarată de Agenţia Metropolitană Braşov în anul 2015 și continuată și în 2016, prin care a reușit să implice mai multe entități private și publice și comunitatea locală într-un amplu program de acțiuni care să conducă la îmbunătățirea infrastructurii turistice din situl natural Muntele Tâmpa și în același timp la conservarea și valorificarea biodiversității ariei.

La acest demers al custodelui s-au alăturat 71 de voluntari provenind de la companii brașovene, autorități publice, instituții de învățământ și organizații non-guvernamentale și informale din orașul nostru.

Zonele ecologizate au fost următoarele: traseu Serpentine – Panoramic – Punct Belvedere – atribuit Asociației Amicii Salvamont, Primărie și AMB, traseu ”banda albastră” – Șaua Tâmpei – traseu Treptele Gabony – atribuit  companiei Generali România, Asociației SKV Brașov și AMB, Zona Dealul Melcilor – atribuită Jandarmeriei Brașov și AMB, traseu Tâmpa Garden – str. Doborgeanu Gherea – Aleea Brediceanu – atribuit Liceului Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov, RPLP Kronstadt și AMB şi traseu Tâmpa Garden – Șaua Tâmpei – Vârful Tâmpa – atribuit Liceului Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov, RPLP Kronstadt și AMB.

In urma actiunii de ecologizare au fost adunati 45 de saci de deșeuri, cele mai multe fiind colectate din zona Dealul Melcilor si de pe portiunea cea mai strabătută de turiști zona Panoramic – Belvedere – Varful Tâmpa, dar si pe cel mai frecventat traseu de drumeţie – Serpentine (triunghi roşu).

„Mesajul pe care doreşte să îl transmită Agenția Metropolitană Brașov în comunitatea braşoveană este că un nivel de trai bun înseamnă şi un mediu natural curat şi faptul că traiul într-o comunitate implică respect pentru ceea ce ne înconjoară. Ca cetăţean te poţi sau nu implica ACTIV în viaţa comunităţii. Prin implicarea şi participarea ta activă poţi aduce valoare comunităţii. Fiecare angajat al unei firme, fiecare elev sau student al Braşovului poate fi un mesager al organizaţiei/instituţiei unde lucrează sau învaţă în viaţa comunităţii braşovene”, susține directorul AMB, David Dragoș Florin. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button