Expres

BRAȘOV. Municipiul va avea din nou o cantină socială / Viitorul sediu e o ruină ce va deveni bijuterie

  • ruine (4)_298040.jpeg
  • ruine (3)_298041.jpeg
  • ruine (1)_298043.jpeg
  • ruine (2)_298042.jpeg
  • cantina-sociala_298039.jpg

Municipiul Braşov urmează să aibă din nou o cantină socială, după zece ani în care nu a existat o astfel de facilitate pentru cei nevoiaşi. Este vorba despre un proiect în valoare de 1,4 milioane de euro, prin care o clădire aflată în prezent în paragină ar urma să fie modernizată în acest scop. Deocamdată, proiectul privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor-economici aferenţi realizării obiectivului de investiţie „Refuncţionalizarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii din str. Panselelor nr. 23 pentru a funcţiona drept Cantină socială” mai trebuie să aștepte. Aflat pe ordinea de zi a şedinţei de plen de miercuri, a fost retras de la vot, urmând a fi dezbătut în luna iulie, după ce consilierul local Pamela Diaconu (PNL) ca acest punct să fie amânat, pentru a se studia posibilitatea ca să fie folosită și pentru alte categorii sociale decât nevoiașii, cum ar fi elevii.

Clădirea care urmează să fie transformată în cantină socială a fost, timp de zeci de ani, cantina fostului liceu Steagul Roşu (apoi Grupul Şcolar Astra), şi se află în apropierea Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale, unde funcţionează Direcţia de Asistenţă Socială din subordinea Primăriei şi în proximitatea viitorului Centru pentru Persoane fără Adăpost (strada Panselelor). 

De altfel, viceprimarul Braşovului Flavia Boghiu a anunţat că „obiectivul nostru este ca în câţiva ani să transformăm această zonă într-un centru integrat de servicii sociale, astfel încât, indiferent de tipul de problemă socială pe care o avem, să mergem într-un singur loc”, a declarat Boghiu.

Potrivit acesteia, în perioada în care municipalitatea avea o cantină socială, peste 150 de braşoveni beneficiau, zilnic, de o masă caldă, în prezent o astfel de facilitate fiind oferită de o entitate privată, Fundația „Bucuria Darului”, care beneficiază de o finanţare parțială de la bugetul local.

Clădirea propusă spre reabilitare şi transformare în cantină socială a fost construită între anii 1982-1985 şi a fost abandonată în 2004, iar la momentul actual nu este utilizabilă, aflându-se într-o stare de degradare, însă, conform expertizei tehnice, nu sunt totuşi necesare lucrări de consolidare.

Foto 1 – 4 – cum arată acum 

Foto 5 – cum va arăta cantina socială


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button