Expres

BRAȘOV. Monoposturile studenților de la „Transilvania” vor „alerga” la superspeciala Colina Rally Show

 

Citiți și:

BRAȘOV. Mai multe restricţii de circulaţie pentru raliu

 

Braşovenii vor putea admira din nou unele dintre monoposturile realizate de studenţii Universităţii Transilvania din Braşov. Acestea vor „alerga” în cadrul etapei a VIII-a a Campionatului Naţional de Raliuri. În deschiderea superspecialei Colina Rally Show, astăzi, începând cu ora 17.15, echipa de curse a Universităţii Transilvania din Braşov va rula monoposturile dezvoltate pentru competiţia internaţională Formula Student pe drumul care urcă spre Colina Universităţii, locul în care a luat naştere proiectul BlueStreamline.
Înainte ca piloţii campionatului de raliuri să-şi tureze motoarele, cei 2,5 km ai probei vor fi parcurşi de monoposturile studențești, avându-i la volan pe cei care le-au pilotat şi în competiţiile Formula Student: Horia Andronic, Raul Ardeleanu, Cătălin Buţiu, Ştefan Poienaru, Alexandru Ghişa, Dragoş Dragomir, Matei Ambăruş şi Mihai Comşiţ. Superspeciala se va desfăşura după apusul soarelui, prima maşină de concurs urmând să ia startul la 18.44.
Fondată în anul 2008, Echipa de curse a Universităţii Transilvania din Braşov este prima echipă din România care a participat la competiţia mondială Formula Student, o competiţie studenţească de Inginerie şi Design, care se desfăşoară pe cinci continente, în 14 ţări, şi care reuneşte sub umbrela sa aproximativ 700 de echipe de la universităţi din întreaga lume. Competiţia are ca scop încurajarea tinerilor studenţi de a dezvolta şi testa un monopost concurând cu el în cadrul unor evenimente reglementate FIA (Federation Internationale de l`Automobile) şi organizate de SAE (Society of Automotive Engineers).
BlueStreamline este o echipă eterogenă, care reuneşte anual, în medie, 30 de studenţi proveniţi de la o mai multe facultăţi ale universităţii, precum: Facultatea de Design de Produs şi Mediu, Facultatea de Inginerie Mecanică, Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor etc.
Pe parcursul celor 11 ani de existenţă, BlueStreamline a reuşit  să proiecteze, să manufactureze şi să testeze 11 monoposturi de tip Formula Student dezvoltate după un Regulament FIA. Monoposturile au fost inspectate şi omologate să concureze, în cadrul fiecărei dintre cele 22 de competiţii la care echipa a luat parte începând cu anul 2009, Formula Student Marea Britanie, Formula Student Italia şi Formula Student Spania.
Echipa care a aliniat pentru prima oară în istorie un monopost fabricat în România şi sub drapel românesc pe legendare circuite Silverstone (UK), Catalunya (Spania) şi Varano de Melegari (Italia), a reuşit pe parcursul evoluţiei sale de mai bine de un deceniu să obţină performanţe notabile, care au propulsat-o până pe podiumurile internaţionale (Best Teamwork, Formula Student Spain 2011 şi Best Teamwork Formula Student Spain 2018).  Coordonată încă de la început, din 2009, de către conf.dr. ing. Mihai Comşiţ de la Facultatea Design de Produs şi Mediu, BlueStreamline îşi continuă parcursul şi în sezonul 2019-2020 în care îşi propune să atace cel puţin două etape internaţionale.

Citiți și:

BRAȘOV. Mai multe restricţii de circulaţie pentru raliu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button