Expres

BRAȘOV. „Modelul Iliescu” a fost din nou de succes

  • abrudan_5.jpg
 

„Modelul Iliescu”, care a fost deja folosit de altfel regretatul rector Sergiu T. Chiriacescu, al cărui nume a fost atribuit Aulei Universității „Transilvania”, a funcționat din nou cu succes. Deși legea permite doar două mandate în fruntea unei universități, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan (foto 2) tocmai l-a obținut pe al treilea la șefia Universității „Transilvania”. La fel ca alți șase colegi din țară, după cum a descoperit în toamnă „Libertatea”, profesorul Abrudan s-a prevalat de faptul că al doilea mandat a fost incomplet, întrucât s-a suspendat din funcție aproape o lună. Același argument l-a folosit Ion Iliescu atunci când a candidat pentru a treia oară la președinția României, ca și, cum spuneam, prof. univ. dr. ing. Sergiu T. Chiriacescu, când a intrat în cursă a treia oară pentru funcția de rector al universității de stat brașovene.

Profesorul Abrudan s-a suspendat între 28 octombrie 2018 și 20 noiembrie 2018, interval care se suprapune cu perioada unei delegații din Maldive. Contactat de „Libertatea”, în octombrie 2019, rectorul a explicat că a fost plecat „într-un turneu diplomatic la invitația ministrului de externe pentru candidatura României la un loc în Consiliul de Securitate al ONU” și a motivat de ce nu și-a delegat atribuțiile, în loc să se suspende: „Credeți că ar fi fost normal să iau o lună salariu de la universitate, când eu sunt plecat din țară? Ar fi fost etic? Suspendarea a fost făcută cu votul unanim din partea Senatului, membrilor li s-a spus că, dacă mi se aprobă suspendarea, o consecință va fi inclusiv posibilitatea de a candida din nou”.

Astfel, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, care nu a avut contracandidat, a fost reales rector al Universității Transilvania din Brașov pentru mandatul 2020-2024. La alegerile care au avut loc luni, 10 februarie, a obținut 559 de voturi, respectiv 91,5% din voturile cadrelor didactice titulare și ale reprezentanților studenților în consiliile facultăților și în senatul universității.
Participarea la vot a fost de 82%.

Tot luni au fost aleși și cei 91 de membri ai senatului (68 de cadre didactice, alături de 23 de studenți) pentru următorii patru ani, cu votul a 95,6% din numărul cadrelor didactice și cercetătorilor titulari.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button