Expres

BRAŞOV. Mitropolitul Ardealului a sfinţit biserica şi capela mortuară din Bod

  • sfintire-biserica-bod.jpg
  • capela-mortuara-bod.jpg
 

Biserica ridicată la Bod-Colonie a fost sfinţită duminică de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Lăcaşul de cult a fost ridicat în perioada 2008-2018 şi a fost închinat Înălţării Domnului şi Sfântului Porfirie Cavsocalivitul. Alături de ÎPS Mitropolit Laurenţiu s-a aflat un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte protopopul de Săcele, Sorin Şerban, parohul de la Bod-Colonie, Iulian David, parohul din Parohia Bod, Ion Petrescu, şi alţi slujitori ai sfintelor altare, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Pentru activitatea misionară, pastorală şi administrativă din Parohia Bod-Colonie, părintele paroh Iulian David şi parohul din Bod, Ion Petrescu, au fost hirotesiţi drept iconomi.
În aceeaşi zi, IPS Mitropolit Laurenţiu a sfinţit capela mortuară ridicată în incinta Bisericii „Sfântul Nicolae” din Parohia Bod. La slujba religioasă au participat numeroşi credincioşi, oaspeţi şi fii ai satului.
Vă felicităm şi vă binecuvântăm pentru biserica întreţinută bine şi pentru ridicarea acestui locaş care este foarte folositor comunităţii. No suntem obişnuiţi să-i păstrăm în casele noastre pe cei dragi când pleacă în drumul veşnicie, dar nu toate casele au condiţiile de aici şi de aceea familiile care vin şi aduc aici pe cei răposaţi vor sta şi vor face priveghi într-un loc unde se face rugăciune constantă, un loc legat de biserică şi de aceea le dăm şi lor cinstirea cuvenită”, a spus ierarhul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button