Expres

BRAȘOV. Mesajul pentru Putin al unei ucrainence refugiate (VIDEO)

  • flash-mob-ucraineni.jpeg

Câteva zeci de persoane s-au reunit joi pe pietonalul din cartierul Coresi, într-un flash mob, ca să transmită un mesaj de pace pentru Ucraina. Femei și copii – ucraineni refugiați – şi prietenii lor români au vrut să-i încurajeze pe cei care luptă pentru libertate, relatează „Adevărul”.
Una dintre ucrainence, Irina, le-a transmis gândurile sale celor de acasă. „Ne rugăm pentru ei în fiecare seară şi ne rugăm la Dumnezeu ca totul să se termine cât mai repede posibil”. Refugiata din Odesa a avut un mesaj și pentru președintele Rusiei: „Am un mesaj şi pentru domnul Putin: Să ai o foarte frumoasă pensie, în închisoare!”.
Acțiunea a fost organizată de Anca Petrescu, o braşoveancă extrem de implicată în ajutorarea refugiaţilor.

„A fost o intonare a cântecului Cervona Kalina, în semn de solidaritate şi de speranţă pentru pace, să fie cât mai repede pace. Nu ştiu cum se traduce titlul, dar am înţeles că este vorba despre călinul roşu, care este simbolul lor naţional”, a spus Anca Petrescu.

Este, de fapt, un cântec patriotic ucrainean compus în 1914, care a devenit imnul neoficial al soldaților ce luptă pentru apărarea țării în fața invadatorilor ruși.

Melodia este intitulată oficial „Ой, у лузі червона калина” (O, călinule roșu din crâng) și este identificată de decenii cu patriotismul ucrainean.

A fost readusă în actualitate,  la începutul invaziei ordonate de Putin, de către un artist ucrainean pop-rock Andrei Klivniuk, liderul trupei BoomBox, care a revenit în Ucraina din turneul pe care îl efectua în SUA. Cei de la Pink Floyd i s-au alăturat într-o reinterpretare a piesei (video).

Sursa foto: „Adevărul”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button