Expres

BRAŞOV. „Mercedes Benz achiziționează Regionala CF Brașov”

  • echipmostr.jpg
  • echip3_247600.jpg
  • echip2_247601.jpg
  • echip4_247602.jpg
  • echip.jpg
 

Titlul aparţine postării de pe pagina de internet a Sindicatului CTF (Centralizare Telecomenzi Feroviare) şi este unul amar ironic, angajații Regionalei CFR Brașov reclamând de fapt că au ajuns să poarte echipamente de protecție inscripționate cu marca „Mercedes Benz”, după ce noul lot de haine cumpărat de compania de stat a fost de fapt un set de haine second-hand. Firma care a livrat echipamentele plătite de CFR Brașov a încercat să ascundă adevărata proveniență a mărfii aplicând o bandă colorată peste inscripţia inițială de pe salopete, potrivit Sindicatului CTF. „Aș fi vrut ca titlul să reprezinte realitatea. O realitate în care AM FI AVUT ECHIPAMENT DE PROTECŢIE, o realitate în care am fi avut echipament de protecţie DE CALITATE. Nu avem nici una, nici alta. E doar haz de necaz. Din păcate, echipamentul de protecţie achiziţionat la Sucursala RCF Braşov reprezintă percepția celor din afară asupra sistemului feroviar sau gradul de degradare la care a ajuns calea ferată, mai exact salariatul feroviar. Să nu ne lungim cu vorba,  prezentăm realitatea crudă, realitate pe care o vom face cunoscută și organelor abilitate. Regionala CF Brașov achiziționează echipament de protecție costum de salopetă. Bucurie, urale, ce sa mai … ca la gară! Vine mostra! E ok. Mostra e superbă, însă echipamentul primit este… MERCEDES BENZ!!! Totul ar fi fost superb dacă echipamentul primit nu ar fi prezentat urme de uzură şi /sau inscripţia Mercedes Benz. Pe faţă inscripţia Mercedes Benz este acoperită cu o bandă colorată pentru a masca natura second a echipamentului”, afirmă sindicaliştii.
Situația reclamată este susținută cu probe care atestă calitatea salopetelor primite de angajatii CFR.
Afacerea cu haine second hand livrate ca echipamente de protecție pentru angajații Sucursalei Regionale CF Braşov e mai urâtă de atât: „Echipamentul a fost primit prin curier rapid, fără documente însoţitoare, cum ar fi certificat de conformitate / calitate, certificat de garanţie etc. Deşi contactată pentru schimbarea echipamentului primit în 29.12.2017, firma SC Hydro Energo Invest SRL nu a dat încă semne de viaţă. Contactaţi de reprezentanţii Secţiei L4 Sibiu au promis ca vor schimba echipamentul. A trecut o săptămână şi… nimic. Ţinând cont de condiţiile de muncă de la CFR SA lucrătorii au nevoie de echipament de protecţie. Echipament de protecţie de calitate nu cârpe, nu bocanci care iau apă şi se dezlipeşte talpa. BANII RECEPŢIONAŢI, MARFA LIVRATĂ. Cine răspunde?
Este vina firmei, este vina regionalei? Nu ne interesează. Oamenii au nevoie de echipament de protecţie de calitate, nu de justificări şi ascunzişuri după contracte prost gândite… să nu zicem altfel.
P.S. În târgurile săptămânale un echipament de protecţie asemănător poate fi achiziţionat la imensul preţ de 5 – 10 lei”, se mai arată în postarea sindicaliştilor feroviari.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button