Expres

BRAȘOV. „Masa caldă în școli” s-ar putea extinde în municipiu și în alte localități din județ

  • Anca Dragu_288314.jpeg
  • Flavia Boghiu_288315.jpeg
  • vizita-Dragu_288316.jpeg
  • vizita-Dragu1_288317.jpeg
  • vizita-Dragu2_288318.jpeg
 

 

Anca Dragu, preşedinta Senatului României, Ciprian Teleman, ministrul Inovării şi Digitalizării, Sergiu Hossu, secretarul general al Guvernului, dar şi doi secretari de stat, respectiv Oana Ursache (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni) şi Irina Alexe (Ministerul Afacerilor Interne) au vizitat joi Braşovul, având întâlniri cu reprezentanţii Prefecturii Braşov, ai Consiliului Judeţean Braşov şi cu cei ai Primăriei Braşov. Oficialii guvernamentali s-au deplasat şi la Centrul de afaceri din Bartolomeu (CATTIA), pentru a vedea cum decurge vaccinarea.

Preşedinta Senatului a promovat la Brașov programul „Masa caldă în şcoli” care,  a început în anul 2016 ca un proiect-pilot în aproximativ 50 de şcoli, iar acum a ajuns să fie aplicat în 150 de unităţi de învăţământ din zone defavorizate. În judeţul nostru, masa caldă este oferită în şcolile din Lisa, Părău şi Ticuşu de Jos.

La Consiliul Judeţean Braşov, discuţia a fost purtată cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Szener Zoltan. Reprezentanţii administraţiei judeţene au afirmat că susţin modificarea „Programului pentru Şcoli al României” (cunoscut sub denumirea Cornul şi Laptele), prin extinderea programului „Masa caldă în şcoli”, dar au propus şi acordarea unor tichete valorice pentru alimente de bază, similare celor de masă, tuturor elevilor şi preşcolarilor care provin din familii defavorizate.

„Aş vrea să creştem numărul localităţilor în care se acordă masa caldă în şcoli şi în paralel să încercăm să modificăm şi parametrii Programului pentru Şcoli, astfel încât să putem oferi produse cât mai proaspete, de calitate, ale producătorilor locali şi în special copiilor care au nevoie de ele”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Szenner Zoltan, cel care coordonează la nivelul judeţului Braşov derularea Programului pentru Şcoli.

Totodată, Szenner Zoltan a propus consultarea primarilor din judeţ pe tema disponibilităţii lor de a se implica în asigurarea condiţiilor optime din punct de vedere igienico-sanitar la nivelul şcolilor, astfel încât programul „Masa Caldă în Şcoli” să poată fi implementat în cât mai multe localităţi. În acest context, vicepreşedintele CJ Todorică Şerban a susţinut, la fel ca Anca Dragu, că exemplul cel mai bun pentru România în domeniul educaţional şi implicit în ceea ce priveşte asigurarea alimentaţiei elevilor la şcoală este cel al ţărilor nordice.

Viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, a precizat, referindu-se la introducerea programului „Masa caldă în şcoli” şi în municipiul Braşov, că „în primul rând, înainte de a implementa acest program (Masa Caldă în Şcoli) avem nevoie să facem o analiză a unităţilor de învăţământ şi a infrastructurii care permite implementarea acestuia. Apoi, este nevoie să se modifice Hotărârea de Guvern care să includă şi şcolile din municipiul Braşov şi să vedem programul pilot cu care vom începe şi câte şcoli va cuprinde. În bugetul de anul acesta nu a fost prinsă nicio sumă pentru un astfel de program, dar o parte din costurile proiectului sunt finanţate de la bugetul de stat, iar cealaltă parte va fi suportată de la bugetul local“,

„Am adus în atenția lor un proiect de suflet pentru mine, masa caldă pentru copii în școli, și nevoia implicării autorităților locale pentru implementarea programului”, a scris pe Facebook, după vizita de la Brașov, Anca Dragu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button