Expres

BRAŞOV. Maratonul DHL se apropie! Ce drumuri vor fi închise, pentru buna desfăşurare a evenimentului

 
Startul la cea de-a VII-a ediţie a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor va fi dat duminică, orele 10.00, în Predeal, evenimentul din acest an având ca scop strângerea de fonduri pentru susţinerea sportivilor paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016. „Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor susţine încă din anul 2005 cauze umanitare şi promovează sportul şi sănătatea. Anul acesta, susţinem cu mândrei cel mai mare lot de sportivi paralimpici români calificaţi la Jocurile Paralimpice de la Rio”, au explicat organizatorii evenimentului. În fapt, toate fondurile ce vor fi adunate din taxele de participare la Maratonul DHL vor fi donate Comitetului Paralimpic Român, pentru ajutorarea celor 12 sportivi români care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro în acest an. La ediţia anterioară a maratonului, s-a reuşit strângerea a 12.000 de euro, pentru sportivii paralimpici, bani care le-au fost de mare folos pentru antrenamente. „Suntem mândri că, datorită sprijinului nostru, tot mai mulţi sportivi paralimpici români pot participa la Jocurile Paralimpice”, a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România. Sportivii care vor reprezenta anul acesta România la Jocurile Paralimpice vor acoperi şase discipline, ceea ce reprezintă motiv de mândrie pentru ţara noastră.
 
Competiţiile din cadrul Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor
 
În cadrul evenimentului de duminică, va fi organizat maraton (categoriile masculin şi feminin, vârstele 18-39 de ani şi 40-59 de ani), semimaraton (masculin şi feminin, vârstele 16-18 ani şi 19-59 de ani), probă de ştafetă pentru echipe formate din şase persoane (pot fi şi echipe mixte, dar există două categorii de vârstă: 14-17 ani şi 18-59 de ani) şi cros pentru copii (5-8 ani, 9-11 ani şi 12-13 ani, în funcţie de vârstă variind şi lungimea traseului).
 
Două drumuri închise
 
Pentru buna desfăşurare a maratonului, două drumuri vor fi închise circulaţiei rutiere, după cum urmează:
între orele 10.00 şi 13.00, șoferii nu vor avea acces spre Predeal Unitatea Militară – Râșnov (DN73A), iar în intervalul orar 11.00-17.00 spre Râșnov – Poiana Brașov (DN1H).
„Competiţia se bucură de un număr tot mai mare de participanți de la an la an, ceea ce ne încântă, dar ne și responsabilizează mai mult. Închiderea drumurilor este necesară pentru bunul mers al competiției și muțumim pe această cale Primăriei Brașov și Poliției Rutiere pentru sprijin. Personal, voi face parte din echipa de ștafetă alături de sportivi și persoane publice și aștept alături de mine cât mai mulți iubitori de mișcare, cu atât mai mult cu cât toate taxele de participare sunt donate sportivilor paralimpici care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio din septembrie 2016” a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România.
 
Monica Roşu va participa la ştafetă
Unul dintre sportivii care va face parte din echipa reprezentantului DHL este gimnasta Monica Roşu, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 (Atena, Grecia). „Este o bucurie să pot participa şi anul acesta la acest eveniment drag mie! Nu ai cum să nu te implici când este vorba despre asemenea cazuri. Sunt cu sufletul alături de ei (n.r. de participanţii la Jocurile Paralimpice) şi sper să se întoarcă acasă cu foarte multe medalii! Îi invit pe braşoveni să participe la maraton, pentru că va fi o atmosferă foarte frumoasă şi este important să facă mişcare”, a declarat Monica Roşu.
Şase membri ai Asociaţiei „Terapie prin mişcare” se vor ocupa de pregătirea fizică a participanţilor la maraton, ajutându-i şi după efort. 
 
Eveniment susţinut de Primărie
 
Potrivit organizatorilor, evenimentul este susţinut de Primărie, precum şi de Ministerul Tineretului şi Sportului, de Direcţia de Sport a Judeţului Braşov, de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov etc..
„Primăria Braşov susţine, ca de fiecare dată, evenimentele sportive care antrenează și implică atât un număr mare de oameni din Brașov, cât și din afara orașului (…) România va avea ocazia de a se mândri cu cel mai mare număr de sportivi paralimpici calificați la Jocurile Paralimpice de la Rio. Sperăm că și prin implicarea brașovenilor, acest sprijin să fie unul vizibil și să conteze” a declarat George Scripcaru – Primarul Braşovului.
 
Programul evenimentului:
 
Orele 07:45 – 08:30 – Toți participanții individuali – maraton și semimaraton – sunt așteptați la Stâna Turistică pentru ridicarea kit-ului de participare, confirmarea prezenței la eveniment și îmbarcarea pentru punctele de start. 
 
Orele 08:15 – 08:30 – Toți alergătorii pentru maraton vor fi îmbarcați în autocare și vor fi transportați către linia de Start (Predeal – în fața Unității Militare). 
 
Orele 08:30 – 09:30 – Toți alergătorii pentru semimaraton vor fi îmbarcați în autocare și vor fi transportați către linia de Start (Râșnov, stadion Acapulco). 
 
Orele 08:30 – 10:30 – Alergătorii pentru ștafetă vor fi prezenți la Stâna Turistică. Șefii de echipe vor ridica numerele de concurs și vor confirma prezența la eveniment. În timpul competiției, turele de ștafetă vor aștepta minimum 30 de minute și maximum o oră și jumătate plutonul de alergători pentru a face schimbul. 
 
Ora 10:00 – Din Predeal se va da startul oficial pentru maraton. 
Ora 11:00 – Din Râșnov se va da startul oficial pentru semimaraton. 
Ora 11:00 – De pe platoul de la Stâna Turistică se va da startul oficial pentru ștafetă. 
 
Competiția se va încheia cel mai devreme la ora 13:00 și cel mai târziu la ora 17.00, în funcție de pregătirea fizică a alergătorilor. Timpul maximum de parcurgere a distanțelor este de 1 oră și 15 min/ bucată pentru ștafetă, 7 ore pentru maraton și 3 ore pentru semimaraton. 
 
Crosul copiilor este o competiţie separată, dedicată micilor alergători, înscrierea fiind gratuită. Concursul se va desfăşura pe platoul de la Stâna Turistică, iar startul se va da la ora 16.00. Sunt așteptați copii cu vârste între 5 şi 14 ani. Vor fi 3 categorii de concurs: 250 m (vârsta 5-8 ani), 500 m (vârsta 9-11 ani), 1000 m (vârsta 12-14 ani).
 
Festivitatea oficială de premiere atât pentru adulți cât și pentru copii va avea loc pe platoul din fața Stânei Turistice din Poiana Brașov, la ora 17.30. După festivitatea de premiere, Smiley va susține un concert cu acces liber publicului. 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button