BRAȘOV. Manualele de sport au venit, urmează îndrumarele-compendii
Elevii claselor a V-a şi profesorii vor utiliza, în primele opt săptămâni ale noului an şcolar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu, având în vedere că lipsesc manualele pentru anumite discipline. Decizia aparţine ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop şi, potrivit acestuia, 82.200 de exemplare au plecat deja, de luni, către 20 de judeţe. Printre acestea se află şi Braşovul, potrivit inspectorului şcolar general al IŞJ, prof. Ion Negrilă. Şeful Inspectoratului spune că la Braşov ar ajunge circa 5.000 de asemenea îndrumare-compendii. De remarcat că manualele de educaţie fizică au ajuns deja în judeţ. Nu şi cele de dirigenţie. Fiecare compendiu are 296 de pagini şi este structurat pe şase arii curriculare, care cuprind mai multe discipline: Limbă şi comunicare (Limba şi literatura română, Limba modernă 1 – Engleză şi Franceză şi Limba modernă 2 – Engleză, Franceză şi Germană), Matematică şi Ştiinţele Naturii (Matematică, Biologie), Om şi societate (Educaţie socială, Istorie, Religie – cultul ortodox, Geografie, Religie – cultul penticostal), Arte (Educaţie plastică, Educaţie muzicală), Tehnologii (Educaţie tehnologică şi aplicaţii practice, Informatică şi TIC), Consiliere şi orientare (Consiliere şi dezvoltare personală).
„Fiecare lecţie este reflectată în mod distinct, fiecare disciplină având alocate un număr de pagini corelat cu numărul de ore pe săptămână alocate studiului, potrivit planului-cadru”, au precizat reprezentanţii Ministerului.
„Conţinutul a fost elaborat de grupuri de lucru cu experienţă în dezvoltare de curriculum, sub coordonarea metodologică a Institutului de Ştinţe ale Educaţiei, instituţie în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale. În plus, resursele pentru fiecare disciplină au primit aviz favorabil şi din partea unui referent ştiinţific (cu expertiză de specialitate şi curriculară). Principiul pedagogic esenţial pe care acest material îl dezvoltă este cel de învăţăre activă, în care elevul nu este doar un receptor, ci un participant activ la propria învăţare”, au mai precizat reprezentanţii MEN.
În total au fost comandate 177.000 de exemplare ale acestui ghid, care vor ajunge, până în 8 septembrie, în toate şcolile unde există clasă de a V-a. Costul acestora a fost de 732.780 de lei. Întrebat ce se va întâmpla dacă manualele nu vor ajunge în şcoli în cele opt săptămâni, perioada pentru care este gândit ghidul, Pop a explicat că „vor fi două situaţii – fie vom avea manualele pentru care se vor încheia contestaţiile până în 15 noiembrie, fie vom continua în acelaşi mod”. Concret, se va tipări un alt ghid, care va conţine dispciplinele pentru care nu vor exista manuale la momentul respectiv.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.