Expres

BRAŞOV. Mână cu mână, pentru Ionuţ, alături de artista Marina Voica. GALERIE FOTO

  • marina_voica2_245197.jpg
  • marina_voica3_245196.jpg
  • mirceavanca_245201.jpg
  • marina_voica5_245198.jpg
  • ionut6_245202.jpg
  • ionut1_245195.jpg
  • marina_voica_245200.jpg
 

Spectacolul caritabil „Mână cu mână pentru Ionuţ” s-a ţinut la Braşov cu sala plină, sute de oameni dorind să se alăture acţiunii umanitare organizate de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi Conducătoare de Întreprinderi (AFAFCI) pentru sprijinirea unui tânăr paralizat, dar cu mari şanse de recuperare.

Ionuţ Stroie, de 34 de ani, din localitatea Feldioara, judeţul Braşov, imobilizat la pat, depinde de aproape 18 ani de familie, iar de câţiva ani doar de o soră. În toamna anului 2000, un accident tragic i-a schimbat viaţa. Într-o dimineaţă se afla împreună cu câţiva prieteni într-o maşină care, într-o curbă, s-a răsturnat. Ionuţ a fost cel mai grav rănit, fiind preluat de la locul accidentului cu coloana vertebrală fracturată. Medicii de la spitalul judetean Braşov l-au trimis la Bucureşti unde a fost operat, dar a rămas paralizat de la gât în jos. A trecut singur prin această dramă, deoarece mama l-a părăsit pe el şi pe cele trei surori ale sale când erau mici. Nu şi-au cunoscut niciodată tatăl, aşa că au ajuns cu toţii în grija bunicilor.

După operaţie, Ionuţ a fost trimis la recuperare în Bucureşti, timp de două luni, fără vreun rezultat remarcabil după care ani de zile a stat doar în casă, în pat, luptându-se cu noua viaţă. Trăiește într-o sărăcie copleșitoare, într-un apartament de bloc la etajul al patrulea, alături de o soră care a rămas alături de el.

Cea mai mare bucurie a lui Ionuţ, în ultimii ani, a fost când a început să-şi mişte mâinile iar medicii i-au spus că, dacă ar urma un protocol corect şi complet de recuperare, ar avea șanse să progreseze. În ţară, un asemenea tratament se face la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, dar o lună de internare cu toate procedurile costă aproape 3.000 de lei. Ionuţ este foarte credincios şi puternic, crede în şansa lui de recuperare, dar fără ajutor fin afara familiei totul rămâne un vis. 

Aceasta este povestea care le-a impresionat pe membrele AFAFCI, iar pentru a-l ajuta au organizat evenimentul caritabil la Sala Patria din Braşov.

Fondurile au fost strânse atât din contravaloarea biletelor cu titlu de donaţie, cât şi din vânzarea produselor hand-made realizate şi dăruite de oameni cu suflet, apoi expuse la „Târgul lui Ionuţ” în ziua spectacolului caritabil. Astfel, banii adunaţi vor putea acoperi cheltuielile pentru cel puţin două luni de terapie şi recuperare, dar oamenii au dăruit şi obiecte foarte necesare lui Ionuţ, precum o maşină de spălat, una de gătit şi o sobă cu lemne.  

Se poate spune că evenimentul desfăşurat duminică a fost unul de excepţie, atât organizatorii cât şi artiştii care au evoluat pe scenă dăruind din sufletul şi talentul lor, iar participanţii s-au întrecut în a-l ajuta cu toate puterile pe Ionuţ.

Membrele AFAFCI au oferit un moment inedit. Pentru câteva minute s-au transformat din femei de afaceri în… fotomodele, îmbrăcând ţinutele vestimentare a trei creatoare de modă, defilând apoi pe scenă.  

Seara magică a fost completată de poveştile cântate şi dansate de artişti precum familia Scriminţ, tenorul Mircea Vanca, corul de elevi de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, trupa Artasis Dance, Ansamblul Efthimos, totul încheiat la înălţime de artista Marina Voica, cu vocea sa inconfundabilă.  

Cei care doresc să se alăture acestei campanii de într-ajutorare, pot face donaţii la RO91 RNCB 0822 1102 6085 0001 BCR, pe numele Stroie Ionuţ Dorin. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button