Expres

BRAȘOV. Maica Siluana ne învață cum să scăpăm de neodihna gândurilor

 

Într-o lume cu un ritm amețitor, odihna, și mai ales, cea a gândurilor, devine elementul-cheie care ne ține pe linia de plutire în zbuciumul de zi cu zi. Maica Siluana Vlad – coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași vine astăzi la Brașov, pentru  a ne va împărtăși din propria experiență cum să dobândim odihna fiecărei clipe. Conferinţă cu tema „Cum să aflăm odihna de la gânduri”, are loc de la ora 18:00, la Sala Patria și le propune brașovenilor un dialog efervescent. Intrarea este liberă. Conferința se va transmite live pe pagina de facebook  Fundația Bucuria Darului din Brașov, organizatoare, alături de Parohia Ortodoxă Carpați Brașov și Protopopiatul Brașov.

Maica Siluana a crescut într-o familie de ţărani din Bărăgan. A urmat Facultatea de Filosofie la Universitatea din Bucureşti, însă nu s-a identificat cu ideile filosofice ale vremii. După o experienţă de cadru didactic în învăţământ în care a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galati, Maica Siluana nu s-a putut supune sistemului pe care l-a considerat o formă inferioară de învăţare a lucrurilor care sunt importante în viaţă şi s-a apropiat de Biserică. Până la 30 de ani, maica Siluana declară că a fost atee. A fost totuşi atrasă de misiunea filantropică. După ce a primit haina călugăriei la 39 de ani în anul 1993 la Mănăstirea Christiana, a fost aleasă de ÎPS Teofan ca stareţă a mănăstirii Jitianu de lângă Craiova, unde a cutreierat în lung şi în lat şcolile şi închisorile în căutare de suflete pierdute pe care să le ajute. A urmat ca maica Siluana împreună cu maicile din mănăstire să îşi continue misiunea în Iaşi, unde se şi află în prezent. Rolul centrului pe care il îl păstoreşte la Iași este acela de a găsi o cale de comunicare cu semenii de azi, aflaţi în nevoie, dar care nu sunt apropiaţi de Biserică şi de Dumnezeu. Activitatea de consiliere în cadrul centrului este centrată pe categorii de oameni aflaţi în dificultate: consiliere pentru tinerii care caută răspunsuri tipice vârstei, pentru detinuţi, pentru femeile care sunt afectate de suferinţa post-avort, sau pentru grupuri de tineri cu tulburări psihice, aflate în tratament. Maica Siluana a ţinut nenumărate conferinţe în ţară şi în comunităţile de români din străinătate și a fost chiar realizatoare de emisiune TV pe teme de spiritualitate creștină.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare