Expres

BRAȘOV. Lucrări la vechiul Pasaj Fartec – „constructorul a respectat toate termenele”

 

Lucrările la vechiul Pasaj Fartec avansează conform graficului, astfel că autoritățile locale speră să poată fi dat în folosință înainte de 1 septembrie 2017, când ar fi termenul de finalizare a lucrărilor, după cum a declarat viceprimarul Laszlo Barabas:

„Până în acest moment, constructorul a respectat toate termenele din contract și sperăm să țină același ritm al lucrărilor, iar dacă este posibil, chiar să finalizeze înainte de termen, având în vedere că vorbim de o cale de acces importantă dinspre și spre municipiul Brașov”.

Până în prezent, muncitorii au demontat parapeții de protecție și au demolat vechiile trotuare (pentru că erau foarte degradate), au demontat dispozitivele de rost, au realizat lucrări de decapare cale pe pod, de consolidare fundații pile (mai puțin pila 6, adiacentă căii ferate), de consolidare stâlpi pile (mai puțin pilele 6 și 12), de execuție grinzi de fundare pentru montarea esafodajului de ridicare a tablierului și s-au achiziționat esafodaje pentru susținere provizorie.

În continuare mai sunt de realizat următoarele etape: lucrări la esafodajele de susținere, ridicarea și coborârea tablierelor, consolidarea riglelor, montarea/demontarea aparatelor de reazem, lucrări de protecție cu specific feroviar, lucrări de consolidare a pilei 6 (fundații și stâlpi), montare dispozitive de rost, refacerea căii pe pod, montarea parapeților de protecție.

Vechiul Pasaj Fartec (construit în anul 1971) a fost închis traficului auto după jumătatea lunii aprilie, pentru demararea lucrărilor de refacere a părții de suprastructură. Costul de reabilitare a pasajului este de 8.286.192,83 lei, inclusiv TVA, lucrările fiind executate de firma Sopmet SA București în asociere cu SC Consal SRL din Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button