Expres

BRAȘOV. La 85 de ani, soții Suflețel au alergat 5 km ținându-se de mână

  • sotii-Sufletel1_275203.jpg
 

Citiți și:

BRAȘOV. Record de participare la Crosul 15 Noiembrie! Și un record atletic

Aproape 2.000 alergători, profesioniști și amatori, din mai multe țări au luat parte în acest an la Crosul 15 Noiembrie”, duminică, dar, potrivit lui Silviu Presconițoiu, președintele Asociației Județene de Atletism Brașov, rezultatele omologate vor fi făcute publice astăzi, după ce vor fi gata testele antidoping.

Dincolo de competiția sportivă, alergarea de 5 kilometri este menită să aducă în atenție revolta anticomunistă de la Braşov din 15 Noiembrie 1987, curajul celor care s-au ridicat împotriva dictaturii, desfășurându-se în fiecare an exact pe traseul pe care l-au urmat muncitorii când au protestat împotriva comunismului. Ajunsă la ediția a XXX-a, întrecerea a devenit cea mai longevivă competiţie de atletism din România şi una din cele mai cunoscute.

Printre participanții la cursa populară din acest an i-am regăsit pe soții Emil și Margareta Suflețel din Alba Iulia, care, ca întotdeauna, au parcurs cei 5 km ținându-se de mână. Cu acest gest și la cei 85 de ani ai lor, soții Suflețel sunt vedetele alergărilor din țară la care participă, la Crosul „15 Noiembrie” fiind deja vechi cunoștințe (foto 2 – crosul din 2013). 

Jurnaliștii de la ziarul „Unirea” din Alba Iulia spun că povestea de dragoste a celor doi a început în anul 1959, iar flacăra iubirii a rămas, și astăzi, la fel de aprinsă în inimile lor. Emil și Margareta Suflețel, ambii în vârstă de 85 de ani, s-au cunoscut prin intermediul serviciului, în anul 1959, ei fiind colegi la CFR Alba Iulia. Despre momentele din ziua în care au spus „DA” în fața lui Dumnezeu, în 6 iunie 1960, își aduc aminte cu mare drag, ca și cum au fost ieri. Ei spun că în acea vreme nunțile erau mult mai simple și se organizau într-un cort, în curțile oamenilor, însă nici atunci nu lipseau distracția și lăutarii. Emil Suflețel afirmă că o căsnicie poate să dăinuie dacă există iubire, toleranță și bună înțelegere, iar sportul este liantul care o ține strâns legată. Atlet veteran, Emil Suflețel s-a remarcat în nenumărate rânduri la competiții sportive. La aproape 70 de ani el a reușit să  termine un maraton (42 de kilometri). Totodată, la aceeași vârstă, s-a remarcat la un triatlon de 1,5 kilometri înot, 40 de kilometri cu bicicleta și 10 kilometri alergare. „Nu am făcut niciodată sport de performanţă, dar chemarea am simţit-o întotdeauna şi dintotdeauna. Mă simt fericit când particip la o competiţie sportivă de orice fel, nu mă interesează dacă ies primul, sau al doilea, sau ultimul”, spunea, pentru „Unirea”, octogenarul. În paleta sa de activități sportive se mai numără schiul, șahul sau tenisul de masă. În anul 2010 Margareta Suflețet a suferit un atac vascular cerebral, iar de atunci soțul  este îngerul ei păzitor, cei doi fiind împreună în fiecare clipă și la fiecare pas, ca și la alergări. Chiar dacă Emil nu se mai clasează pe primul loc, la fel ca în anii precedenți, el rămâne, pentru Margareta și pentru toți cei care îl cunosc marele învingător.
Pentru o viață sănătoasă și liniștită, soții Suflețel susțin că trebuie să fim optimiști și să iertăm celor care ne greșesc. Să nu punem nimic la suflet și să-i ajutăm pe toți semenii noștri chiar dacă ne-au fost adversari pentru că binele se va întoarce la noi. Nu în ultimul rând, ne recomandă să dansăm, să zâmbim și să râdem, deoarece o zi în care nu am avut zâmbetul pe buze este o zi pierdută”, au mai notat cei de la ziarul „Unirea”.

Foto 1: Dan Străuți

Foto 2: arhiva TEX


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button