Expres

BRAȘOV. Investițiile la Grădina Zoologică Brașov vor continua și în 2017

 

Investițiile la Grădina Zoologică Brașov vor continua și în 2017, atât pentru diversificarea speciilor de animale, cât și pentru amenajarea mai bună a spațiului. 

 În cursul anului 2016, ZOO Brașov a atras numeroși oameni, înregistrându-se 205.302 vizite. Totuși, nu a mai fost atins „boom-ul” din 2015, când au fost cu 17.388 mai multe vizite. „Pentru a înțelege această scădere a numărului de vizitatori este necesar să înțelegem că anul 2015 a beneficiat de redeschiderea Grădinii Zoologice Brașov, după o lungă perioadă de lucrări și amenajări și că mai mult de 90% din speciile expuse sunt outdoor, asta însemnând că suntem direct condițiționați de condițiile meteorologice (canicule, ploaie, vânt, ger, viscole)”, a explicat directorul ZOO Brașov, Alin Pînzaru.

De asemenea, noile specii cazate în parcul zoologic, respectiv leii albi, tigrii albi și cămilele albe, au ajuns la ZOO Brașov doar în a doua jumătate a anului. Leoparzii zăpezilor au ajuns de abia la sfârșitul lunii octombrie. Astfel, aceste animale nu au apucat să atragă mulți vizitatori.

În prezent, la Grădina Zoologică Brașov sunt 68 de specii și 289 de exemplare.

Planurile pentru 2017

„Pentru 2017, intenționăm să îmbogățim colecția noastră, atât prin diversificarea speciilor din clădirea exotică, unde dorim să aducem tamarini, marmosete, să amenajăm spațiul destinat caimanilor, patru acvarii (piranha, rechini pitici și murene, ciclide africane, pești de recif), la etaj să avem diferite specii de păsari exotice și o zonă destinată lumii insectelor, cât și prin realizarea și amenajarea de spații noi pentru specii precum: panda roșu, zebre, tapir, specii de maimuțe de talie medie și mai multe specii de păsări răpitoare”, a explicat Alin Pînzaru.

De asemenea, ar putea începe lucrările la planetariu (studiul de fezabilitate a fost finalizat anul trecut). Odată cu amenajarea planetariului, se va resistematiza și intrarea în parc, aceasta urmând să se realizeze printr-un sistem de turnicheți.
Reprezentanții ZOO Brașov lucrează și la diversificarea programelor educaționale menite „să ofere o perspectivă cât mai bună asupra lumii animalelor sălbatice și a mediului înconjurător atât de necesare vizitatorilor de toate vârstele”, după cum a precizat managerul ZOO Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button