Expres

BRAȘOV. Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de 8.800 de lei, în 5 zile

 

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov au aplicat amenzi în cuantum de 8.800 de lei, pentru neregulile descoperite cu ocazia controalelor efectuate pe parcursul celor cinci zile lucrătoare de săptămâna trecută.

Potrivit unui bilanț remis astăzi de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în județul Brașov au fost verificate de inspectori 15 unități, în intervalul 30 martie – 3 aprilie, și s-au dat amenzi de 8.800 de lei, pentru depozitare și etichetare necorespunzătoare a cărnii și pentru nerespectarea programului de autocontrol.

La nivel național, pe perioada menționată au fost efectuate 2.186 de controale, ocazie cu care s-au dat 187 avertismente, 237 amenzi în cuantum de 282.570 lei, precum și două ordonanțe de suspendare a activității și cinci ordonanțe de interzicere a activității. „De asemenea, în urma controalelor efectuate, au fost confiscate, în vederea distrugerii, 871 kg de pește și produse din pește, 437,32 kg produse lactate, 982,24 kg de carne și preparate din carne, 3.321 ouă și 41,9 kg produse de patiserie, produse improprii consumului”, se precizează în comunicatul ANSVSA. Conform sursei citate, controalele cu tematică specifică sărbătorilor pascale vor continua până pe 12 aprilie.

foto – arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button