Expres

BRAŞOV. Ingredientele congelate trebuie menţionate pe etichetă sau meniu

 

Potrivit şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, începând din data de 20 octombrie, operatorii economici care comercializează pâine, produse de panificaţie sau de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie care utilizează la prepararea mâncărurilor produse alimentare congelate au obligaţia să specifice acest lucru prin afişarea informaţiei la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles (pe afiş, etichetă, ambalaj, în meniul oferit etc).
Schimbarea vine ca urmare a intrării în vigoare a Ordinului nr. 183 din 25 mai 2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obţinute din produse alimentare congelate. Ordinul respectiv a fost emis de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
După data de 20 octombrie, comisarii ANPC – inclusiv cei de la Braşov, vor efectua controale, pentru a vedea dacă se respectă prevederile ordinului, după cum a explicat şeful CRPC Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button