Expres

BRAȘOV. Închirierea Complexului Agrement, pe masa consilierilor județeni

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean de astăzi se află și un  proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de licitaţie în vederea închirierii Complexului de Agrement Tâmpa, închis de aproape un an. CJ a mai organizat două licitaţii cu acest scop, una în ianuarie 2016, iar alta în 23 februarie 2016, însă nu s-a depus nici o ofertă, astfel că administraţia judeţeană a decis reluarea procedurii. La ultima licitaţie, preţul de pornire pentru închirierea Complex Agrement a fost de 318.710 lei/an.
Acum, după ce în luna martie s-a făcut reevaluarea obiectivului, vor fi închiriate doar corpul administrativ, bazinul de înot, sala de gimnastică şi sala de jocuri, preţul de pornire fiind de 319.684 de lei/an, sumele încasate urmând a intra în bugetul judeţului. Sala de bowling şi patinoarul nu vor fi închiriate, întrucât nu sunt intabulate în Cartea Funciară, terenul aferent aparținând Primăriei Braşov.
Data-limită pentru depunerea ofertelor este 21 octombrie, iar contractul de închiriere va avea o valabilitate de cinci ani, perioadă în chiriaşul nu are voie să schimbe destinaţia imobilului.
Așa cum au mai declarat reprezentanții administației județene, în situaţia în care nu se vor depune oferte nici la această licitaţie Complexul Agrement Tâmpa ar putea fi transformat în bază de tratament şi recuperare.

Petiție online pentru redeschiderea bazei

Pe de altă parte, câteva sute de brașoveni braşoveni au semnat o petiţie online lansată zilele trecute, prin care se solicită redeschiderea Complexului Agrement de sub Tâmpa.  
„La data de 1 noiembrie 2015, printr-o hotărâre a AGA a Consilprest  se ia decizia închiderii barului, piscinei, a sălilor de forţă şi aerobic ale Complexului Agrement, «pe perioada iernii» din cauza unor aşa-zise «probleme financiare». Tot atunci, cu de la sine putere, Consiliul de Administraţie al Consilprest SRL, firma care administra Complexul Agrement Tâmpa, concediază 11 angajaţi, lasă fără job 17 antrenori de înot, instructori ai sălilor de forţă şi aerobic. Zeci de copii rămân fără antrenori, şi totodată privează cetăţenii Braşovului de un centru complet pentru sănătate şi agrement. Ulterior a fost închisă şi sala de bowling, sala care întocmai ca şi restul complexului nu ducea lipsa de clienţi”, se arată în textul postat pe site-ul petiţieonline.com.
După ce a trecut iarna, se menţionează în petiţie, Complexul Agrement Tâmpa nu s-a mai deschis. „Au fost vehiculate tot felul de soluţii cum ar fi închiriere, renovare, transformare în sediu de spital. Stând «în aşteptare», Complexul se distruge văzând cu ochii. Cât de curând va ajunge din nou o ruină. Se pare ca pe nimeni nu interesează de soarta unui bun al braşovenilor, care în urmă cu câţiva ani a fost renovat pe bani europeni, fapt care impune respectarea ulterioară a unor norme legale”, a mai spus autorul petiţiei, care la acest ultim punct este în eroare, complexul nefiind renovat cu fonduri europene, ci pe banii județului, contractul de lucrări, executat de SC Ramb Sistem SRL, făcând obiectul anchetei penale în care fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată de DNA.
Mai trebuie spus că, anul trecut, pentru funcţionarea Complexului Agrement era nevoie de aproximativ 100.000 de lei pe lună, în condiţiile în care veniturile erau la jumătatea acestei sume.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button